---

Ministerie van Defensie---

foto: Mariniers knappen direntuin op (CAVDKM)

Mariniers knappen Curaçaose dierentuin op

08-11-2002

Mariniers van de 31ste Infanterie Compagnie, gestationeerd op Curaçao, hebben donderdag (7 november) een dag de handen uit de mouwen gestoken voor de Curaçaose gemeenschap. Parke Tropical, de enige dierentuin die het eiland rijk is, was toe aan een grote schoonmaak- en opknapbeurt. Meer dan 30 mariniers gingen aan de slag om struiken en bomen te kappen en kooien te verbouwen. Doordat het grootste deel van de op Curaçao gestationeerde mariniers momenteel in Suriname verblijft vanwege een jungletraining, was er ruimte voor de achterblijvende mannen in het programma om deze actie te ondernemen.

Na een inventarisatie van de werkzaamheden werden kooien in de dierentuin leeggeruimd en schoongemaakt en looppaden aangeveegd. Hier en daar moest er een hoogwerker aan te pas komen om de weelderige vegetatie te snoeien. Intussen werd, door het storten van een nieuwe betonnen vloer, de voormalige berenkooi omgebouwd tot een onderkomen voor poemas. De poema´s moesten voor de verhuizing wel eerst worden gevangen maar dat leverde geen problemen op.

De Koninklijke Marine in de West assisteert regelmatig de samenleving ter plaatse door het verrichten van werkzaamheden of de donatie van geld of goederen. (foto´s: CAVDKM)

foto: Mariniers knappen dierentuin op 2 (CAVDKM)

Deel: ' Mariniers knappen Curaçaose dierentuin op '
Lees ook