Mario Bik winnaar van de Veronica/Renault Young Driver Challenge

(25 Februari 2000)

PERSBERICHT:

Na een spannende finaledag van de Veronica/Renault Young Driver Challenge, georganiseerd op het circuitpark Zandvoort, was de jury het er unaniem over eens: de 21-jarige Mario Bik uit Vogelenzang was degene die het meest recht had op een heel seizoen racen in een Renault Sport Mégane.

Mist, gladheid en kou trotserend waren alle veertig finalisten vroeg in de ochtend present op het circuit van Zandvoort om een gooi te doen naar wat velen beschouwden als 'hun enige kans om in de racerij te stappen'. Na de eerste selectieronde op de kartbaan van Michael Bleekemolen, waarvoor - uit de duizenden reacties op de oproep in het Veronicablad - 500 kandidaten waren uitgekozen, stond nu het echte werk op de daaruit voortgekomen 40 geselecteerde finalisten te wachten, namelijk de diverse proeven met auto's in het bijzijn van ervaren instructeurs, waarna er uiteindelijk negen kandidaten overbleven voor de ultieme selectieronde. Na zich een gehele dag van hun beste kant te hebben laten zien, wachtte het negental met gespannen blik de beslissing van de jury af, welke door Renault autosportmanager Ron Boon werd voorgelezen. De keuze was gevallen op de 21 jaar jonge Mario Bik, die in de kartsport reeds het nodige had gepresteerd, maar in racewagens net om de hoek komt kijken. De jury - bestaande uit o.a. Marcel Alderden, Frans Verschuur en Michael Bleekemolen - was het er over eens dat Mario Bik over het nodige talent beschikt, waarmee hij komend seizoen hoge ogen kan gooien en wellicht zelfs een gooi kan doen naar de Michelin Renault Junior Cup. Marcel Alderden: 'Ja, ik zag het meteen, hij reed mooie lijnen, ik was zeer onder de indruk. Ik voelde, dat hij alles onder controle had en voelde me als instructeur met een toch redelijk onervaren 'leerling' absoluut veilig bil hem in de auto. Hij wist precies wat hij deed.' Frans Verschuur zal de winnaar van de Veronica/Renault Young Driver Challenge 2000 de komende twee maanden een straffe racetraining geven want op tweede paasdag barst de strijd om de Renault Elf Mégane Trophy los. De winnaar zelf ging natuurlijk uit zijn dak. 'Je hoopt allereerst dat je bil die laatste negen zit en, ik moet zeggen, na de allerlaatste test met de auto had ik een goed gevoel', aldus een glunderende Mario Bik. De 21-jarige student uit Vogelenzang is superenthousiast en is zeer blij met de kans die Veronicablad en Renault hem nu geven.

Profiel Mario Bik:
De op 2 januari 1979 geboren Mario Bik uit Vogelenzang is al een aantal jaren actief in de kartsport. Op dit moment studeert hij HTS Civiele Techniek aan de Hogeschool Haarlem. Naast het karten is hij de afgelopen jaren ook actief geweest in het onderhouden en realiseren van sponsor relaties voor zijn kartactiviteiten. In vijf jaren karting heeft hij in verschillende kampioenschappen gereden, van de klasse 100cc tot aan de 125cc Nationaal klasse afgelopen jaar. Hij werd vierde in het eindklassement.

Deel: ' Mario Bik winnaar Veronica/Renault Young Driver Challenge '
Lees ook