Mark Rutte opent datacentrum van Linxdatacenter in St. Petersburg


Nederlandse provider zorgt voor datafaciliteiten in Rusland

ST. PETERSBURG, 20111021 -- Linxdatacenter, een internationale datacenter- en telecomprovider uit Nederland heeft vandaag een hypermodern datacentrum in St. Petersburg in bedrijf genomen. Het gaat om één van de grootste datafaciliteiten in Rusland. De opening werd vanmorgen verricht door Mark Rutte, die aan het hoofd staat van een handelsmissie die deze week in Rusland, Moskou en St. Petersburg bezoekt. Na een modern datacentrum in Moskou is dit het tweede grote datacentrum van Linxdatacenter in Rusland.

Eco-technologie
Het nieuwe datacentrum van Linxdatacenter in St. Petersburg, heeft het Tier 3 kwaliteitsniveau van de Telecommunications Infrastructure Association (TIA). Het centrum bevindt zich in het Sky-Trade Business Center en beslaat liefst 9000 m2 (18 keer groter dan een gemiddeld datacentrum). Het centrum kan 17 miljoen klanten bedienen en verbruikt 12 MW aan energie, wat het equivalent is van het verbruik van dertigduizend huishoudens.
Desondanks is het centrum milieuvriendelijk: het is gebouwd in samenwerking met grote onderzoeks- en bouwbedrijven. Het maakt gebruik van de nieuwste eco-technologieën en is zodanig ontworpen dat het centrum minimale impact op het milieu heeft. Het groene karakter wordt onderstreept door het gebruik van uitsluitend A-klasse apparatuur, stroomvoorziening op basis van zuinige gasturbines en een doordachte airco op basis van natuurlijke koeling.

Hoogste standaarden
Het nieuwe Linxdatacenter biedt een complete reeks ICT oplossingen met professionele dienstverlening, waarmee klanten hun kosten kunnen beheersen en zeker zijn van de hoogste standaarden in beveiliging, compliance en Business Continuity Management. Naast co-locaties en zogenaamde dedicated en virtual servers, biedt het datacentrum een portfolio aan van geavanceerde diensten, waaronder op cloud computing gebaseerde IaaS (Infrastructure-as-a-Service), opslag, back-up, beveiliging, hosting, leasing en diensten-op-afstand. Het aanbod is nog verder verrijkt met diensten als internet access, VPN (virtual private network) gebaseerd op de laatste technologiën zoals MPLS (Multiprotocol Label Switching) en andere oplossingen voor telecomaanbieders. Daarbij is Linxdatacenter in het voordeel wegens zijn superieure internationale verbindingen en het carrier neutrale beleid dat er wordt gevoerd. Linxdatacenter is geschikt voor maatoplossingen en turn-key projecten die voldoen aan de allerhoogste eisen en internationale standaarden.

Brug tussen Oost en West
Linxdatacenter heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en negen kantoren in Centraal en Oost Europa. De onderneming heeft zijn focus gericht op deze regio, met het zwaartepunt op de Russische Federatie. De Nederlandse onderneming positioneert zichzelf als bruggenbouwer tussen Oost en West, door de nieuwste technologieën, diensten en kennis beschikbaar te stellen. Het centrum in St. Petersburg is het laatste voorbeeld van die aanpak, vandaar ook dat de opening werd verricht door premier Mark Rutte, die vandaag in St. Petersburg een aantal Nederlandse projecten bezoekt.

Jules Delahaije, Linxdatacenter President en Chief Executive Officer zegt: “De Noord-West regio van Rusland, en dan in het bijzonder St. Petersburg, is van strategisch belang voor onze onderneming. De gunstige geografische ligging, maakt het tot de poort naar Scandinavië en andere West-Europese landen. We zijn al meer dan een decennium actief in deze regio, kennen het dus door-en-door en hebben daarom geen twijfel over de juistheid van deze investering. We zijn optimistisch over de toekomst. Door de economische toestanden op de wereldmarkt, worden bedrijven gedwongen zich op de kernactiviteiten te richten en meer efficiënt te werken. Als gevolg daarvan is er veel vraag naar commerciële datacenters, die in het streven naar grotere kostenefficiëntie een belangrijke rol spelen, een rol die Linxdatacenter met succes uitvoert”

Richard van Wageningen, General Director Linxdatacenter Russia zegt: “De opening van Linxdatacenter St. Petersburg is een belangrijke stap in de geschiedenis van ons bedrijf. Hierdoor zijn wij in staat om de allerhoogste kwaliteit te blijven leveren en is tevens een bewijs van ons commitment in deze regio. We voldoen hiermee aan de vraag van klanten, die dezelfde kwaliteit in St. Petersburg verwachten die zij gewend zijn van ons in Moskou. Dit tweede centrum in Rusland verbreedt ons aanbod aanzienlijk. We bieden Russische bedrijven en multinationals de faciliteiten die zij nodig hebben om hun groei te faciliteren, daarmee draagt Linxdatacenter St. Petersburg bij aan de economische ontwikkelingen in dit gebied.”

Linxdatacenter
Linxdatacenter biedt een unieke combinatie van moderne technologie, internationale kennis en lokale aanwezigheid. Ruim een decennium biedt de onderneming lokale datacenter- en telecomoplossingen waarmee Centraal en Oost Europa verbonden zijn met de rest van de wereld. De onderneming richt zich op corporate klanten, telecomproviders, serviceproviders en overheden. Linxdatacenter heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en kantoren in Centraal en Oost Europa. Het heeft datacenters in Moskou, St. Petersburg, Tallinn en Warschau. Het zusterbedrijf Linxtelecom is een internationale telecomprovider met een uitgebreid netwerk in de regio. De synergie tussen beide bedrijven biedt een naadloos geïntegreerde, infrastructurele ICT oplossing. Naast in Nederland en in Rusland is Linxtelecom aanwezig in Polen, Estland, Lithouwen, Letland, Oekraine, Hongarije, Georgië, Zweden, Finland, Duitsland en Engeland.

//Einde bericht


Deel: ' Mark Rutte opent datacentrum van Linxdatacenter in St. Petersburg '
Lees ook