Ingezonden persberichtfedet

Mark Rutte: "Overheid als launching customer elektrotechniek"

Vakbeurs elektrotechniek 2009 van start in Jaarbeurs

Utrecht, 28 september 2009 - "De elektrotechniek is het beste voorbeeld van innovatieve industrie in Nederland die klimaatoplossingen levert." Met deze woorden opende VVD-fractievoorzitter Mark Rutte vanmorgen de FEDET-beurs Elektrotechniek 2009 in de Jaarbeurs in Utrecht. Elektrotechniek 2009 is met ruim 400 exposanten de belangrijkste vakbeurs voor de installateur en industrie.

Bij de opening arriveerde Mark Rutte per elektrische auto, volgens hem een voorbeeld van een innovatief, energie-efficiënt product. Rutte: "De VVD zal de regering, provincies en gemeenten de komende maanden intensief aansporen om deze energie-efficiënte elektrotechnische producten aan te schaffen. Door te investeren in deze producten draagt de overheid bij aan de duurzaamheiddoelstellingen en geeft ze tegelijkertijd de economie en de werkgelegenheid een impuls. Rutte: "De overheid kan energiebesparing en/of CO2-reductie realiseren door op te treden als launching customer bij de aanschaf van elektrotechnische producten op landelijk, provinciaal en/of gemeentelijk niveau.

Ondernemers en studenten-elektrotechniek beaamden bij de opening van de beurs dat goed elektrotechnisch onderwijs een belangrijke voorbereider is van nieuwe banen. De studenten werd gevraagd waarom zij hebben gekozen voor elektrotechniek: "Dit is veel leuker dan boekhouder of jurist, en je verdient bovendien ook nog eens 500 euro meer per maand," was het antwoord. De beurs wordt gehouden van maandag 28 september tot en met vrijdag 2 oktober 2009 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Deel: ' Mark Rutte ziet overheid als launching customer elektrotechniek '


Lees ook