MARKETXS

MarketXS neemt deel Nederlandse activiteiten Adcore over.

Bedrijf zelfstandig verder als Facing Facts.

Amsterdam, 25 september 2001 MarketXS, leverancier van financiële informatietechnologie en Adcore AB, één van Europa's grootste internetconsultants, hebben een accoord bereikt over de overname van de Nederlandse activiteiten van Adcore, waarbij MarketXS en het bestaande management eigenaar worden. Het Nederlandse onderdeel zal zelfstandig verder gaan als Facing Facts, de naam die het bedrijf voor de 'Adcore-periode' ook had.

Facing Facts blijft de focus houden op de ontwikkeling van klant-specifieke oplossingen met behulp van internettechnologie. Advies, ontwerp, software development, beheer (hosting), en online marketing blijven de belangrijkste kernwoorden in het pakket van diensten dat Facing Facts aanbiedt. Door de strategische samenwerking met MarketXS zal het ontwikkelen van maatwerkapplicaties, gebaseerd op het financiële MarketXS platform, een belangrijk deel van de activiteiten uitmaken.

Voor MarketXS vormt de samenwerking met Facing Facts een belangrijke uitbreiding van haar dienstverlening in de financiële sector. Met de MarketXS technologie worden geavanceerde functionaliteiten geboden om over bijvoorbeeld koersen, nieuws en analisteninformatie te beschikken. Deze informatie wordt geïntegreerd in diverse toepassingen, zoals websites, intranets, terminals en mobiele platforms. 'Klanten vragen ons daarbij steeds meer om ook specifieke front-end toepassingen te ontwikkelen. Als produktorganisatie was onze capaciteit hiervoor niet meer toereikend. Dit werk zal in de toekomst door Facing Facts gedaan worden', zegt Floris Alkemade, CEO van MarketXS.

Voor de huidige klanten van Adcore Nederland zal er weinig veranderen. Het huidige management, onder leiding van Stefanie Lion zal het bedrijf voortzetten en neemt deel in de nieuwe vennootschap.

Profiel MarketXS
MarketXS is een innovatief technologiebedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot een betrouwbaar alternatief voor traditionele aanbieders van financiële informatie. De MarketXS oplossing is gebaseerd op een state-of-the-art ASP platform dat kostenbesparingen en een snelle implementatie oplevert. Dit platform, de Finance Engine, biedt geavanceerde functionaliteit, zoals streaming (real-time) koersen, charts, portfolios en alerting, en een brede selectie aan nieuws en research. De modules zijn inzetbaar in website-, terminal- en back-office omgevingen, maar ook op mobiele platforms en PDA's. MarketXS klanten zijn onder andere ABN AMRO, Planet Internet, Fundix, MediaSet, Business Nieuws en Vizzavi. MarketXS heeft vestigingen in Europa en Zuid-Oost Azië. Het bedrijf is in 1999 opgericht door professionals uit de financiële sector en heeft inmiddels ca. 60 werknemers. MarketXS Finance Engine Solutions worden ook aangeboden door partners Cap Gemini Ernst & Young en KSI International.

Profiel Facing Facts
Facing Facts levert klant-specifieke oplossingen met behulp van internettechnologie. Klanten zoals Akzo Nobel, Artsen zonder Grenzen, Canon, ING, McDonald's, Philips, Praxis en Rabobank maken al gebruik van Facing Facts' advies, ontwerp, software development, beheer (hosting), en online marketing.

Zoekwoorden:

Deel: ' MarketXS neemt deel Nederlandse activiteiten Adcore over '
Lees ook