PERSBERICHT - 14 JULI 2001

Märklin, Lego en Nikko in de Efteling

De Efteling Zeven Mijls Zomer is van start gegaan. Dit houdt in dat de Efteling tot en met 26 augustus iedere dag drie uur langer is geopend. Bezoekers kunnen genieten van heel veel entertainment, shows en niet te vergeten, de populaire tentoonstellingen van Märklin en Lego en de radiografisch bestuurbare auto's van Nikko.

Liefhebbers van modeltreinen kunnen van t/m 2 september hun hart ophalen in de Waterorgelzaal in het Carrouselcomplex. Märklin toont hier haar nieuwste technieken en modelbanen. Erg bijzonder is het spoor-Z, dat met 7 millimeter spoorbreedte, het kleinste spoor ter wereld is. Verder kan iedereen op diverse speeltafels zelf de treinen bedienen. De Märklin-tentoonstelling is geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Lego Filmmakersset
Tot en met 26 augustus is de Lego-tentoonstelling in het Fata Morgana Evenementen Paleis. Het middelpunt van de show is de nieuwe 'Lego en Steven Spielberg Filmmakersset', waarbij kinderen tussen de 8 en 16 jaar met Lego-blokjes en de nieuwste technologie hun eigen films kunnen maken. Tevens is er een Star Wars Show, waarbij alle modellen van de Star Wars reeks uitgestald staan.

Bovendien zijn er Star Wars games en kan men een eigen ruimteschip bouwen. De iets oudere kinderen kunnen met behulp van de computer, Lego-software en -bouwblokjes hun eigen robot creëren. Bovendien is er een educatieve tentoonstelling, grote speelbakken en een speciale meisjeshoek. De Lego-tentoonstelling is te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur.

Wedstrijd
In augustus kan de bezoeker deelnemen aan een wedstrijd met radiografisch bestuurbare auto's, die in een tent nabij de Python gehouden wordt. Verder wordt de Stunthopper, de enige auto die kan springen, gedemonstreerd. Op zondag 2 september wordt de finale gereden in de Efteling. De winnaar wint een reis naar de Nikko-fabriek in Maleisië, waar je je eigen Nikko-droomauto kunt maken.

De entreeprijs tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer bedraagt fl. 45,00 per persoon. En in de voorverkoop fl. 42,00 per persoon. Met een Zeven Mijls Kaartje heeft de bezoeker toegang tot het park vanaf 16.00 uur. Dit kaartje kost fl. 35,00 per persoon. Dit kaartje is overigens niet geldig op de dagen dat de zomeravonden gehouden worden.

Deel: ' Märklin, Lego en Nikko in de Efteling '
Lees ook