Markt voor garagedeuren volop in beweging


UTRECHT, 20160722 -- In de jaren negentig was het vooral de klassieke ongeïsoleerde kanteldeur die bij vrijwel ieder huis met een garage werd geplaatst. Door de jaren heen zijn er allerlei andere typen garagedeuren ontwikkelt om zo de steeds verdergaande behoefte van de consument tegemoet te komen, waaronder de sectionale garagedeur en de deuren die zijdelings geopend kunnen worden (horizontaal). Je zou zeggen dat er tegenwoordig dus voor iedere garage wel een oplossing is. Toch blijven vooruitstrevende merken, zoals bijvoorbeeld het Duitse merk Hörmann, innoveren. Bijvoorbeeld met de Hörmann BiSecur Gateway.

Hörmann BiSecur Gateway
Deze innoverende techniek zorgt ervoor dat onder andere de garagedeur- en inrithekaandrijvingen vanaf de mobiele telefoon te bedienen zijn. De app kan echter nog veel meer. Je kunt namelijk bekijken in hoeverre de garagedeur of het hek daadwerkelijk open of dicht zijn. Wel zo handig als je buiten de deur twijfelt of je alles wel goed hebt afgesloten. Het is zelfs mogelijk om met de app te checken of de voordeur van je woning wel op slot zit!

Veiligheid garagedeuren door de jaren heen flink verbeterd
Veranderende consumenten behoeften hebben ertoe geleid dat er op het gebied van veiligheid van garagedeuren ook het nodige is veranderd. Ook op dit vlak behoort het Duitse merk Hörmann tot de top. Zo heeft het bijvoorbeeld beschermkappen over de hefboomarmen aanbracht om de kans dat je met de vingers knel komt te zitten te verkleinen. Ook de veren die aan de hefboomarm bevestigd zitten, zijn met hun tijd meegegaan. Zo is de afstand tussen de veerwindingen dusdanig klein, zodat zelfs vingers van kinderen er in principe niet tussen kunnen komen.

De toekomst
Niemand weet wat voor innovaties we in de toekomst kunnen verwachten. Garagedeur specialisten van onder andere B&K Moordrecht die al meer dan 20 jaar met Hörmann garagedeuren werken, verwachten onder andere dat er nieuwe deurprofielen zullen komen, die je woning een nog modernere uitstraling kunnen geven en dat er daarnaast nieuwe technieken komen om de deuren te openen en te dichten. De tijd zal het leren.


Deel: ' Markt voor garagedeuren volop in beweging '
Lees ook