Bundesverband Hydrothermale Carbonisierung e.V.: de marktleiders voor biokolen uit biogene reststoffen bundelen hun krachten in een eigen federatie

Met de zopas opgerichte federatie Bundesverband Hydrothermale Carbonisierung e.V. creëren de marktleiders voor biokolen uit biogene reststoffen een platform ter bevordering van hydrothermale carbonisering (HTC). Met de HTC-technologie kan biomassa die tot dusver niet als een efficiënte energiegrondstof kon worden gebruikt, worden omgezet in CO2-neutrale biokolen. De federatie wordt ondersteund door uitmuntende onderzoeksinstellingen zoals het Institut für Technologie in Karlsruhe en de Hochschule für Angewandte Wissenschaften in Zürich.

BERLIN--(BUSINESS WIRE)-- 20110628 --

Cleantechondernemingen, gebruikers uit de industrie en onderzoeksinstellingen in Duitsland en Zwitserland hebben samen het Bundesverband Hydrothermale Carbonisierung e.V. opgericht. Via hydrothermale carbonisering (HTC) wordt biomassa omgezet in milieuvriendelijke biokool. Zo levert het HTC-procedé een belangrijke bijdrage tot de klimaatbescherming en de doeltreffende aanwending van verscheidene biogene reststoffen zoals materiaal afkomstig van landschapsverzorging, gemeentelijk gft-afval, afval uit land- en bosbouw evenals zuiveringsslib en industriële afvalstoffen zoals bierbostel.

Hydrothermal carbonization (HTC) is a highly efficient process for generating renewable energy: biog ...

Hydrothermal carbonization (HTC) is a highly efficient process for generating renewable energy: biogenic waste is converted into CO2-neutral biocoal. (Photo: Business Wire)

De federatie stelt zich tot doel het gebruik van hydrothermale carbonisering te bevorderen. De federatie zal de belangen van de leden behartigen, de dialoog met politiek en economie versterken en het grote publiek uitvoerig over de voordelen van HTC informeren.

"Hydrothermale carbonisering is een uiterst doeltreffend procedé om hernieuwbare energie te winnen, dat een essentiële bijdrage levert tot de vermindering van broeikasgassen", verklaart ingenieur Klaus Serfass, de voorzitter van de Federatie.

"We hebben vastgesteld dat het HTC-procedé ondanks zijn onbetwiste voordelen nog te weinig wordt aangewend. We willen het gebruik van deze veelbelovende technologie nu doelbewust bevorderen en vast verankeren in het nationale en Europese energiebeleid", vervolgt ingenieur Julian Schwark, woordvoerder van de nieuwe federatie.

In de activiteiten van de federatie zal de eis van brandstofnormering en -vergunning centraal staan, opdat biokolen net zoals andere biobrandstoffen op betrouwbare en veilige wijze kunnen worden gebruikt om decentrale, regeneratieve stroom en warmte op te wekken.

Hydrothermale carbonisering (HTC) is een uiterst doeltreffend procedé voor het winnen van hernieuwbare energie: biogene reststoffen worden omgezet in CO2-neutrale biokolen.

Hydrothermale carbonisering (HTC)

Hydrothermale carbonisering is een procedé dat verschillende soorten biomassa onder verhitting en druk op korte tijd omzet in hoogwaardige, CO2-neutrale biokolen. Anderzijds kan met het HTC-procedé ook biochar worden gewonnen, een op humus lijkend product dat kan worden gebruikt als bodemverbeteraar in de landbouw en als middel om CO2op te slaan. Het procedé van hydrothermale carbonisering werd in 1913 beschreven door Friedrich Bergius. In 1931 ontving hij daarvoor de Nobelprijs voor scheikunde.

Fotos/Multimediagalerij beschikbaar onder:https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6776062&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Bundesverband Hydrothermale Carbonisierung e.V.
Hauptsitz Murchin-Relzow / Geschäftsstelle Berlin
Mediensprecher: Herr Dipl.-Ing. (FH) Julian Schwark
Telefon: +49 5937 31 813
E-Mail: info@bv-htc.de

Internet: www.bv-htc.de

Deel: ' Marktleiders biokolen uit biogene reststoffen starten eigen federatie '
Lees ook