Marktonderzoek Transport peilt mening transportbranche


DAMWOUDE, 20120829 -- Vandaag, woensdag 29 augustus, is Marktonderzoek Transport officieel van start gegaan middels de lancering van de website www.marktonderzoektransport.nl. Marktonderzoek Transport bestaat uit een onderzoekspanel bestaande uit personen werkzaam binnen de transportbranche. Deze personen zijn zeer divers van transportondernemer tot heftruckchauffeur en van vrachtwagenchauffeur tot binnenvaartschipper, allen zijn vertegenwoordigd in het onderzoekspanel transport.

Marktonderzoek Transport is een initiatief van Transport Online, de grootste transportwebsite van Nederland. Transport Online was voornemens een onderzoek uit te voeren onder vrachtwagenchauffeurs. Een rondgang langs de gerenommeerde marktonderzoekbureaus leerde dat er maar weinig respondenten voorhanden waren.

“Het is toch vreemd dat een sector die zo in beweging is en waar zoveel gebeurt zo slecht vertegenwoordigd is in onderzoekspanels?”, zegt eigenaar en oprichtster Esther van der Wal- de Vries woensdag.

“Na rijp beraad werd dan ook besloten om zelf het onderzoek uit te voeren en een onderzoekspanel transport te starten. Al na één oproep stroomden de aanmeldingen binnen. Inmiddels is er al een relatief representatief panel ontstaan en is het initiatief met veel enthousiasme ontvangen.”

De resultaten van het eerste onderzoek, over fraude met de tachograaf, zullen binnenkort gepubliceerd worden.

Mensen werkzaam in de transportsector zijn welkom zich vrijwillig aan te melden op de website. Zij zullen dan wanneer zij zich aanmelden zo nu en dan benaderd worden om deel te nemen aan een peiling. Ook bedrijven die een peiling willen laten uitvoeren onder de panelleden kunnen dat aanvragen via Marktonderzoek Transport.

Meer informatie: www.marktonderzoektransport.nl


Deel: ' Marktonderzoek Transport peilt mening transportbranche '
Lees ook