Nederlands Film Festival

PERSBERICHT 22 SEPTEMBER 1999

MARTIN KOOLHOVEN WINT PRIJS VAN DE STAD UTRECHT VOOR TELEFILM SUZY Q.

Suzy Q is te zien op maandag 27 september om 20.00 uur in Hoogt 3 en in een extra voorstelling op woensdag 29 september om 15.00 uur in Hoogt 1. Martin Koolhoven heeft voor zijn film Suzy Q de Prijs van de Stad Utrecht gewonnen. Hij ontving de prijs op de openingsavond van het 19e Nederlands Film Festival uit handen van de burgemeester van Utrecht, mevr. A. Brouwer. Suzy Q behoort tot de eerste lichting telefilms en werd 18 mei jl. uitgezonden door de VPRO. De Prijs van de Stad Utrecht wordt jaarlijks beschikbaar gesteld voor een bijzonder talent aan het begin van een beloftevolle carrière. De prijs bestaat uit een penning en een geldbedrag van f 5.000,-.

Juryrapport: " De jury van Prijs Stad Utrecht 1999 werd geconfronteerd meteen film die meer nog dan menige speelfilm het afgelopen jaar op alle niveaus metier overtuigde. is gesitueerd in jaren zestig maar emotioneel en qua stijl actueel modernzonder modieus te worden. personages zijn grillig ontroerend geschrevenworden verrassend overtuigend geacteerd wereld niet fris origineel volwassen gestileerd beeld gebracht. Regisseur cast crewwaarin naam trefzekere cameraman Menno Westendorp mag ontbrekengeven allemaal prachtig visitekaartje af toelatingsexamen dat deuren naar bioscoopfilm snel moet openen. voor telefilm Suzy Q Martin Koolhoven."

De jury van de Prijs van de Stad Utrecht bestond uit: Jan van den Berg (filmmaker), Hans Goedkoop (Bureau Culturele Zaken, Gemeente Utrecht), Jan Ketelaars (filmmaker), Ben van Lieshout (filmmaker), Hans de Wolf (scenario-schrijver/producent) en Herman de Wit (Nederlands Film Festival).

Martin Koolhoven studeerde in 1996 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie en maakte korte dramaproducties, opdrachtfilms en videoclips.

Suzy Q speelt zich af in 1967 in Amsterdam. De 16-jarige Suzy ontmoet haar idool Mick Jagger op zijn hotelkamer. Haar familie gelooft haar echter niet. De film is geproduceerd door Emjay Rechsteiner voor Staccato Films.

Deel: ' Martin Koolhoven wint prijs stad Utrecht voor Suzy Q '
Lees ook