Persbericht

Samenwerken: geen mogelijkheid meer, maar noodzaak?

Soest, 24 april 2001

Onlangs organiseerde Direction de Masterclass Samenwerkingsverbanden, "Allianties, van mogelijkheid naar noodzaak". Vanwege het enorme succes en de grote belangstelling, organiseert zij samen met de betrokken experts nogmaals deze Masterclass op 26, 27 en 28 september 2001.

Deze Masterclass is speciaal ontwikkeld voor ondernemers, directieleden en senior managers binnen Nederlandse bedrijven en instellingen, die in aanraking komen met samenwerkingsverbanden en/ of allianties. Een uitstekende gelegenheid om kennis en visie op te doen over dit cruciale, maar zeer complexe onderwerp.

Volgens recent onderzoek van KPMG Alliances zijn succesvolle allianties schaars: 60% - 70% van alle allianties worden voortijdig beëindigd. Tijdens de executive Masterclass Samenwerkingsverbanden van april j.l., is door beslissers uit het Nederlandse bedrijfsleven en toonaangevende experts uitvoerig over dit onderwerp gesproken. Wat zijn de do's and don't bij het aangaan van allianties?

De twee universitaire experts op het gebied van allianties in Nederland, Prof. dr. Pieter K. Jagersma (Universiteit Nyenrode) en Prof. dr. Jan Eppink (V.U. Amsterdam, Boer & Croon), gaven wetenschappelijk onderbouwde succesvoorwaarden voor het aangaan van allianties.

Omdat het aangaan van samenwerkingen en allianties in de realiteit toch vooral een kwestie van doen is, werd veel tijd besteed aan het delen van ervaringen uit de praktijk. Dr. John Bell (Manager Corporate Alliances, Philips), Ir. René Baas (Vice President Global Sales, ATOS Origin International) en Henk de Graauw (Director Alliances, KLM) deelden hun visies en ervaringen.

Uiteindelijk gingen de deelnemers de laatste dag actief aan de slag met het concreet maken van hun eigen alliantiestrategie. Deze dag werd ondersteund door twee ervaren experts van KPMG Alliances.

Reactie van enkele deelnemers:
Jan Pop, Head of Acquisitions & Alliances ING Central Europe "Uitstekend programma, waarbij voor mij vooral de praktijk ervaring van Henk de Graauw en de brede kennis van Pieter Jagersma aansloten met mijn dagelijkse praktijk."

René Nijenhuis, Commercieel Directeur ACE Ingenieurs- & Adviesbureau BV "Voor mij een prima Masterclass vanwege de hoge toepasbaarheid in de praktijk."

Lisethe van der Doelen, Manager Alliances SAP Nederland B.V. "Eindelijk een programma over dit onderwerp met prima niveau van sprekers en deelnemers. Combinatie van theorie en praktijk, waarbij enthousiasme van sprekers aanwezig is."

Informatie voor de pers:
Organisator: Direction, Briefings for Business Leaders Contactpersoon: Marco Schreurs (Client Director)
Telefoonnummer: 035 - 603 79 79
e-mail: schreurs@dir.nl (onder andere voor het aanvragen van een programma brochure)
website: www.dir.nl (of www.dir.nl/masterclassallianties.htm) Alliantiepartners van Direction: 4BB IT-Partners, Flex-SC, Novell, KPMG en Universiteit Nyenrode

Deel: ' Masterclass Samenwerken geen mogelijkheid , maar noodzaak '
Lees ook