Mastercourse Energy Finance vernieuwd


Start vrijdag 1 november aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

ROTTERDAM, 20131017 -- Op 1 november start de vernieuwde Mastercourse Energy Finance. In zes dagen tijd leren deelnemers de nieuwste ontwikkelingen binnen de energiemarkt toe te passen op investeringsdoelen en realistische scenario’s. Een aantal actuele thema’s die aan bod zullen komen: Investeringen in Duurzame Energie en Energieprijsrisicomanagement.

De energiemarkt is in transitie. Prijzen van energie-commodities variëren door bewegingen in de vraag naar, en het aanbod en de voorraad van deze commodities. Deze bewegingen zijn deels verklaarbaar en deels willekeurig en men heeft een minimum aan technische kennis nodig om prijsbewegingen op korte en lange termijn te kunnen inschatten ten behoeve van investerings- en handelsbeslissingen. Net als bij gewone aandelen is er bij energie op het gebied van kwaliteit en productkenmerken geen verschil tussen aanbieders. Dat betekent dat energiebedrijven moeten zien te concurreren op prijs en het omgaan met de risico's die voortvloeien uit de prijsschommelingen in de energiecontracten. Door dit alles zijn een gedegen portefeuillebeheer en een gedegen risicobeheer tegenwoordig van cruciaal belang voor het overleven en het succes van energiemaatschappijen. Deze financieel-technische kennis zal oa. overgedragen worden door topsprekers als Ronald Huisman en Derek Bunn. De technische eigenschappen van verschillende energieproductiemiddelen zullen centraal staan in onder meer de bijdragen van keynote speakers van de TU Delft.

De mastercourse staat onder leiding van hoofddocent Ronald Huisman (Erasmus School of Economics). Daarnaast zullen onder meer Derek Bunn (London School of Economics and Political Science), Sjur Westgaard (Norwegian University of Science and Technology), Yevhen Pentsak (Kyiv Mohyla Business School), Alexander Boogert (Energy Quants), Bernard Dam (TU Delft), Gerard van Bussel (TU Delft) en Ad Verkooijen (TU Delft) optreden.

Voor wie?
De mastercourse Energy Finance is ontworpen voor managers en analisten in de energiesector (energiebedrijven, financiële instellingen, overheden, eindgebruikers e.d.) die in hun werk te maken hebben met de handel in energie, gas en alternatieve brandstoffen, portefeuille- en risicobeheer, prijsstelling, waardeberekeningen en investeringsbeslissingen.

Investering
De investering in de Mastercourse Energy Finance bedraagt € 3.950,- (alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW). Bij het cursusgeld zijn parkeerkaarten, lunches, koffie/thee, en cursusmateriaal inbegrepen. Alumni van Erasmus Academie, RSM en de Erasmus Universiteit ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Meer informatie & inschrijven
Voor meer informatie over de Mastercourse Energy Finance gaat u naar de website www.erasmusacademie.nl/energy. Hier kunt u ook de factsheet van de opleiding aanvragen of u direct inschrijven. Of bel met Lotje Bouman, Programmacoördinator van Erasmus Academie, tel. 010-408 86 05. U kunt ook een mail sturen naar bouman@erasmusacademie.nl.


Deel: ' Mastercourse Energy Finance vernieuwd '
Lees ook