MAT Afbouw winnaar 2016 in Afbouwbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160310 -- MAT Afbouw BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Afbouwbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een zeer sterke positionering. ‘MAT Afbouw weet haar enorme knowhow op het gebied van projectenafbouw uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

MAT Afbouw BV (sinds 1980) beweegt zich voornamelijk in de markt van de droge afbouw. Dus geen vloeren, tegels en sanitair, maar plafonds en wanden. De onderneming is gespecialiseerd in metal stud-systemen (stalen profielen en gipskartonnen platen) met innovatieve oplossingen voor brand, geluid, akoestiek, logistiek, inbraak- en kogelwering en naadloze klimaatplafonds die aan de hoogste eisen voldoen. MAT is landelijk actief en heeft dagelijks circa 170 vakspecialisten aan het werk. Alle activiteiten worden vanuit de vestiging in Zaltbommel uitgevoerd.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in MAT Afbouw een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij MAT, want zij is continu doende haar diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen uit de markt. Haar innovatieve plafondsystemen Comfortplafond zijn energiebesparend, comfortverhogend en zorgen voor een gezonder binnenklimaat. De innovatieve oplossing voor inbraak- en kogelwerende metal stud-wanden onderscheidt zich ten aanzien van andere marktoplossingen.’

Uitgekiende oplossingen

De jury prijst met name haar vermogen om samen met de klant en de partners altijd tot uitgekiende oplossingen te komen. Verbeteringen en innovatieve ideeën komen voort uit alle lagen van de organisatie, en door haar omvang en bekendheid in de markt neemt MAT deel in diverse werkgroepen binnen de sector gericht op verbetering. De contacten met de stakeholders zijn veelvuldig; hieruit komt regelmatige feedback omtrent het functioneren voort. ‘Ontwikkeling is een alledaagse activiteit bij MAT, omdat door de hele organisatie heen gestreefd wordt naar voortdurende verbetering’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

MATs reputatie is uitstekend. Niet alleen door de hoge kwaliteit van werken, maar ook door de inspanningen op MVO-gebied. Vernieuwingen op dit vlak zijn gericht op het verbeteren van de logistieke processen en het terugdringen van afvalstromen op de bouwplaats door zoveel mogelijk prefab te werken. Veel bouwelementen worden in de eigen fabriek op maat gemaakt. Dit verhoogt tegelijk de snelheid van werken.

‘Niet voor niets heeft MAT in de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen, waaronder de Gyproc-innovatieprijs. Ook is zij betrokken bij diverse grote, spraakmakende projecten, zoals de uitbreiding van de faculteit TNW van de TU Delft. MAT Afbouw is absoluut de branchewinnaar waar het gaat om kwaliteit, samenwerking, partnerschap en het totaal ontzorgen van de opdrachtgever. Haar unieke en onderscheidende kennis op proces- en materiaalgebied onderbouwt dit’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.matafbouw.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' MAT Afbouw winnaar 2016 in Afbouwbranche '
Lees ook