Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, maandag 10 maart 2003

Matangi presenteert Bats from Hell

Onlangs hebben wij u geïnformeerd over de Kersjes van de Groenekan Prijs ter waarde van 50.000 euro, die het Kersjes van de Groenekan Fonds aan ons heeft toegekend. Graag willen wij u op de hoogte houden over de weg die we als kwartet kiezen en de manier waarop we deze prijs daarbij inzetten. Momenteel werken we hard aan de voorbereidingen van ons project Bats from Hell. Daarover willen we u nu alvast op de hoogte stellen.

Al eerder lieten we u weten dat één van onze aandachtspunten is om een breed publiek te bereiken, waaronder ook jonge mensen. Met Bats from Hell willen we onze woorden omzetten in daden. We presenteren op toegankelijke wijze de gelijknamige compositie die Chiel Meijering voor ons schreef in opdracht van het Fonds voor de Scheppende Toonkunst. Bats from Hell is een spetterend stuk dat tijdens onze concerten door jong en oud bijzonder goed wordt ontvangen. Ook recensenten zijn unaniem enthousiast over dit stuk, waarin de vleermuizen je bijna om de oren lijken te vliegen.

We presenteren Bats from Hell in de vorm van een prikkelende single. Door deze ongebruikelijke weg te bewandelen proberen we om tevens mensen aan te spreken die buiten het traditionele klassieke muziekpubliek vallen. Hiertoe leent de compositie van Chiel Meijering zich uitstekend. Distributeur en partner in dit project is Codaex, die tevens onze cd Première distribueert. Over de vorderingen rondom Bats from Hell, alsmede de definitieve releasedatum, zullen wij u uiteraard op de hoogte houden. We werken hard aan de voorbereidingen en hopen het resultaat binnenkort aan u te kunnen laten horen!

Met hartelijke groet,

Het Matangi Kwartet

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Matangi Kwartet, Nander Cirkel, tel. 070-3512910 / 06-27127196 of e-mail nander@matangi.nl.

Internetsite: www.matangi.nl.

Deel: ' Matangi presenteert Bats from Hell '
Lees ook