KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

Download Als MS- Word Bestand DATUM: Matthijsse in tussenklassement na twee wedstrijddagen

Ook in Engeland kan het weer per dag verschillen. Van het lichte gladde weer van gisteren was vandaag weinig te bekennen. De
zuid-westen wind wakkerde in de loop van de dag aan van 12-14 knopen naar 18-20 knopen (windkracht 4-5) en zorgde voor een korte, heftige golfslag in de baai van Hayling Island. Margriet Matthijsse herhaalde haar prestatie van gisteren en wederom won ze de eerste race en kwam als tweede over de finishlijn bij de tweede race. Haar rivale, de Engelse Shirley Robertson, won echter beide races in haar groep en staat momenteel op een eerste plaats in het tussenklassement. Margriet Matthijsse volgt op de voet met één punt verschil.

In de eerste race nam de zilveren medaillewinnares van het WK 1999, Melanie Dennison, direct de leiding met Margriet in haar kielzog. Helaas voor Dennison waren haar inspanningen tever-geefs want door een te vroege start (OCS), moest de Australische deze race voor gezien houden en kon Margriet de koppositie overnemen. Matthijsse bleef deze positie vasthouden tot en met de finish met een eerste plaats als beloning.

Ook in de tweede race zat Margriet in de kopgroep en deze groep maakte zich al snel los van de rest van de vloot. Uiteindelijk kwam de blonde Maasdamse als tweede over de finish en was daar niet helemaal tevreden mee: "eigenlijk had ik moeten winnen en ik wijt het aan een paar kleine tactische missers. Ik had betere beslissingen moeten nemen. Het waren geen grote fouten, maar in een sterk veld, met zeilsters die allemaal aan elkaar gewaagd zijn, is een kleine fout meteen een grote verandering in het klassement."

Morgen is de laatste dag van de voorronden. Vanaf woensdag zeilen de beste 42 zeilsters tegen elkaar in de goldfleet. Vooral de Hoornse Marcelien de Koning zal alles op alles moeten zetten om zich voor de goldfleet te kwalificeren.

Stand na vier races:

pl

naam

land

r1

r2

r3

r4

pnt


1

Shirley Robertson

Gbr


1


2


1


1


5


2

Margriet Matthijsse

Ned


1


2


1


2


6


3

Sarah Blanck

Aus


2


6


2


3


13


11

Maaike de Koning

Ned


5


6


11


13


35


34

Annemieke Bes

Ned


16


17


13


11


57


42

Marcelien de Koning

Ned


4


10

ocs


8


64

Laat meer artikelen zien over: EK Europe 1999
_________________________________________________________________

Deel: ' Matthijsse in tussenklassement na twee wedstrijddagen zeilen '
Lees ook