Ingezonden persbericht


Max van Egmond concert in Wouw

Zondag 16 juni 02 om 16.00 uur Lambertuskerk te Wouw

Max van Egmond bariton en Ken Gould bariton

Cassandra Luckhardt viola da gamba en Henk Verhoef

Orgel en clavecimbel. Duetten van Schütz en Purcell.

Max van Egmond begon zijn carrière in 1959, na een muziekstudie bij Tine van Willigen aan het Hilversums Conservatorium. Van Egmond zong aanvankelijk alle genres, maar door zich te specialiseren in het barokrepertoire en liederenrecitals, verwierf hij zich een internationale bekendheid. Hoogtepunten in zijn carrière waren zijn interpretaties van de barokopera il Combattimento di Trancredi e Clorinde van Monteverdi, verschillende solocantates van Bach en Händel, liederen van Von Weber, Schubert, Fauré, de Leeuw, Bosmans en Schumann s Dichterliebe. Er zijn honderden Lp s en Cd s verschenen waarop hij zeer uiteenlopend repertoire zingt. Na een loopbaan van 40 jaar beperkt van Egmond zich tot het lesgeven en het geven van Masterclasses en incidentele optredens.

Ken Gould volgde in Californië opleidingen tot wiskundige en musicus. In 1995 besloot hij zich volledig te wijden aan de muziek met het volgen van een tweejarige studie Barokmuziek bij Max van Egmond aan het Amsterdams Conservatorium. Ken Gould treedt regelmatig op met oude muziek ensembles van o.a. Philippe Herreweghe en Thomas Hengelbrock. Hij zingt ook solopartijen in passies en oratoria met Cantus Cölnn en Cappella Figuralis. Vorig jaar zong hij de rol van Apollo in de opera Idomeneo van Mozart tijdens de Salzburger Festspiele. Hij is ook regelmatig te horen in liederenrecitals met pianist Jeroen Sarphati en is vaste voorzanger bij de joodse gemeentes in Den Haag en Amsterdam.

Cassandra Luckhardt heeft gestudeerd in Oberlin en aan de Conservatoria van San Francisco en Den Haag. Daarna haalde zij prijzen in Parijs, Utrecht, Brugge en Den Haag. Inmiddels is zij bezig aan een internationale carrière, zowel met kamermuziek als met solistische optredens. Er verschijnen van haar regelmatig Cd s en zij speelt bij dirigenten als Herve Niquet, Sigiswald Kuijken, Monica Hugget en Philippe Herreweghe.

Henk Verhoef studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium bij Bernard Winsemius en Piet Kee, en vervolgens bij André Isoir te Parijs. Hij werd prijswinnaar van het Albert Schweizer Concours en het César Franck cocnours in Haarlem en gaf concerten in Frankrijk, Zwitserland, Italië en de VS. Hij is docent in de afdeling Kerkmuziek van het Sweelinck Conservatorium. Als continuo-speler werkt hij met verschillende ensembles, zoals het door hem opgerichte Les Goûts-Réunis Amsterdam. Henk Verhoef is stadsbeiaardier van de gemeente Monnickendam.

Programma:

Duetten en Soli van Heinrich Schütz

Meister wir haben die ganze Nacht gearbeitet Ich liehege und schlafe

Die Furcht des Herren O Jesu, nomen dulce

Ich beuge meine Knie Ich bin Jung gewesen

Duetten en Soli van Henri Purcell

A Dialogue between Charon & Orpheus Ye twice ten hundred deities

Awake, Ye Dad Music for a While

Sound the Trumpet

Orgelsoli

Allein Gott in der Höh sei Ehr Jan Pieterszoon Sweelinck

Pavane en Gaillarde Orlando Gibbons

Entree ¬ 8,00 en senioren ¬ 7,00 kinderen onder begeleiding gratis.

Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e mail: inden@wouwdfluit.myweb.nl
homepage: www.wouwdfluit.myweb.nl
Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e mail: inden@wouwdfluit.myweb.nl
homepage: www.wouwdfluit.myweb.nl

Deel: ' Max van Egmond concert in Wouw '
Lees ook