Ingezonden persbericht

MAXDATA voorziet alle Belinea TFT-monitoren van ISO 13406-2-certificering

Amsterdam, 27 september 2001 - Alle Belinea TFT-monitoren van MAXDATA, toonaangevend leverancier van complete hardwareoplossingen, voldoen aan de nieuwe ISO 13406-2-certificering. De strenge en eenduidige kwaliteitscriteria van deze standaard maken een objectieve vergelijking tussen verschillende TFT-beeldschermen mogelijk. Deze standaard garandeert de consument een hogere graad van transparantie en investeringszekerheid bij de aankoop. MAXDATA is één van de eerste monitorproducenten die het gehele TFT-portfolio binnen korte tijd hebben afgestemd op de nieuwe normering.

De ISO 13406-2-norm stelt strenge eisen betreffende lichtopbrengst, helderheid, contrast, kleurechtheid, egaliteit, scherpte, reflectie, flikkering en het aantal defecte pixels. De Belinea TFT-monitoren voldoen op alle punten aan de ISO 13406-norm, klasse 2. De Belinea-monitoren hebben dus hooguit twee defecte pixels.

MAXDATA is al zeven jaar marktleider op het gebied van monitoren in Duitsland. In het eerste halfjaar van 2001 is daar de leiderschapspositie op TFT-LCD-gebied bijgekomen. De reden voor deze groei is dat steeds meer bedrijven LCD-schermen gaan gebruiken in plaats van de klassieke CRT-monitoren. Zo heeft MAXDATA in Duitsland in het tweede kwartaal van 2001 op TFT-gebied een groei gerealiseerd van 350 procent, een groei die driemaal groter is dan de groei van de totale markt voor TFT-schermen.

De Belinea TFT-monitoren van MAXDATA bieden een combinatie van een aantrekkelijk ontwerp met een grote functionaliteit. Met Belinea biedt MAXDATA een complete lijn TFT-monitoren: van instapmodellen tot en met hoogwaardige beeldschermen voor de zeer kritische zakelijke gebruiker. De Belinea TFT-lijn bestaat uit vier 15-inch monitoren, één 17-inch monitor en één 18-inch monitor. De monitoren van MAXDATA kenmerken zich door de hoge kwaliteit van de componenten en de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Om dit te onderstrepen, geeft MAXDATA op alle Belinea TFT-monitoren drie jaar on-site garantie (inclusief panel en backlight).

MAXDATA
MAXDATA heeft zich, sedert haar oprichting in 1987, ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van hardware. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete hardwareoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 1999 een omzet van ruim 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa. Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

Deel: ' MAXDATA voorziet Belinea TFT-monitoren van ISO certificaat '
Lees ook