Gemeente Sneek


Máxima op Hardzeildag (wo. 8 augustus 2001)

Verrassing: ook Máxima op Hardzeildag

Tot ieders verrassing bezocht ook Máxima Zorreguieta Hardzeildag op het Sneekermeer. Ze vergezelde prins Willem Alexander die ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek het startschot zou lossen van de door de KWS georganiseerde zeilwedstrijden.

Kroonprins Willem Alexander, Máxima Zorreguieta, burgemeester Siebold Hartkamp en Commissaris der Koningin Ed Nijpels op het Friese statenjacht. Foto Simon Bleeker

Om elf uur arriveerden de prins en zijn verloofde met het koninklijk zeilschip De Groene Draeck op het Starteiland. Daar werden ze onder luid gejuich van het publiek verwelkomd door Commissaris der Koningin Ed Nijpels, burgemeester Siebold Hartkamp en voorzitter Hugo Snoekc van de KWS. Omdat er teveel wind stond konden de zeilwedstrijden niet doorgaan. Des te meer tijd had het paar voor een bezoek aan de starttoren, het startschip de Roekoepolle dat uitgeroepen is tot Boot van het Jaar, en natuurlijk voor het schudden van vele handen van andere bezoekers van het Starteiland. Op het Friese statenjacht maakte het vervolgens een tocht over het Sneekermeer.

Het bezoek van Maxima Zoreguieta was weliswaar haar eerste bezoek aan Friesland, maar het was informeel. Op 10 oktober brengen prins Willem Alexander en Maxima Zorreguieta een officieel bezoek aan de provincie.

Zoekwoorden:

Deel: ' Máxima brengt verrassend bezoek aan Hardzeildag in Sneek '
Lees ook