Maxlead start met Internationale Analytics Academy


OEGSTGEEST, 20161103 -- Data-driven marketing is al jarenlang een buzzword. In de praktijk blijft de executie echter achter op de theorie, mede door een structureel tekort aan goede Digital Analytics Consultants. Dit tekort heeft ertoe geleid dat online marketing bureau Maxlead de International Analytics Academy (IAA) heeft opgezet. In samenwerking met een aantal bureaus van het Everywhere Network uit Slowakije, Duitsland en Frankrijk is Maxlead begin oktober gestart met de IAA. Het doel is om binnen een kort tijdsbestek een grote hoeveelheid sterke Digital Analytics Consultants op te leiden om zo ons brede klantenportfolio te voorzien van ondersteuning op het gebied van data-implementaties en analyses.

De eerste trainingsweek ging op 3 oktober van start bij Maxlead (in samenwerking met Google) met 18 deelnemers uit vier verschillende landen. Elk van de vier bureaus levert een aandeel aan de IAA: ondersteuning aan de inhoud van het curriculum, een locatie in een mooie Europese stad en een interessante mix aan internationale kandidaten.
In de International Analytics Academy komen verschillende onderwerpen uit zowel Marketing, Online Marketing en specifiek Digital Analytics aan bod. Door te beginnen met een week over algemene marketingstrategie, customer journey's, value propositions en persuasion psychologie leggen we een fundering die de digital analytics consultants in staat stelt om hun analyses vanuit het juiste perspectief uit te voeren. In de latere weken komt de focus te liggen op (Google) Analytics, (Google) Tag Manager, het uitvoeren van complexere analyses en technisch geavanceerde implementatietrajecten.

Na de de trainingsweken in Nederland zal de groep doorreizen naar RankingCHECK in Keulen, Visibility in Bratislava en er zal afgesloten worden in Parijs. In de tussenliggende weken werken de trainees onder begeleiding van hun mentor aan bestaande projecten en opdrachten vanuit de training. Zo wordt gezorgd dat de theorie die zij leren direct in de praktijk gebracht wordt.

Over Maxlead
[logo Maxlead] Maxlead is opgericht in 2002 en is een toonaangevend internationaal online marketing bureau dat bedrijven helpt met hun online strategie en de uitvoering daarvan. Door de inzet van actuele expertise helpt Maxlead internationale bedrijven hun online doelstellingen te behalen.

Building success together.


Deel: ' Maxlead start met Internationale Analytics Academy '
Lees ook