Ingezonden persbericht

Maxtor voegt verbeterde functie databeschikbaarheid toe aan de file server met de grootste opslagcapaciteit in 1U-formaat

Krachtige 400GB Maxtor MaxAttach NAS 4300 file server helpt de belangrijkste oorzaak van dataverlies oplossen door netwerkgebruikers in staat te stellen per abuis gewiste bestanden terug te halen

Milpitas, Californië (Verenigde Staten), 23 juli 2001 - Maxtor Corporation, een van de belangrijkste leveranciers van oplossingen voor informatie-opslag, heeft bekend gemaakt de Maxtor MaxAttach NAS 4300 file server op de markt te hebben gebracht. Het apparaat is de enige 400GB IDE-file server van 1U hoogte (4,5 cm) die in een 19 inch-rack kan worden ondergebracht. De server is uitgerust met software die het verloren gaan van data moeten tegengaan. De software stelt systeembeheerders in staat periodiek een 'snapshot' van het bestandssysteem op de server te maken. Als een bestand bij vergissing gewist is, kan dit ogenblikkelijk weer uit deze 'momentopname' teruggehaald worden.

De nieuwe MaxAttach NAS 4300 file server is tweemaal zo snel als de voorgaande generatie NAS-file servers. Via het ingebouwde Gigabit Ethernet-interface kan een permanente datadoorvoersnelheid bereikt worden van 140Mb/s. Aangesloten netwerkgebruikers kunnen vanuit verschillende omgevingen, Windows, UNIX/Linux, Macintosh en Netware, bestanden op de server benaderen en delen.
De MaxAttach NAS 4300 draait onder Microsoft Windows 2000 en biedt interoperabiliteits­mogelijkheden die op geen enkele andere 1U hoge IDE file server te vinden zijn. Het platform ondersteunt Active Directory, netwerkbeheersoftware, backup agents en antivirus-software.
Maxtor houdt altijd rekening met de wensen van gebruikers en netwerk-supervisors hebben te kennen gegeven een functie waarmee 'teruggegaan kan worden in de tijd' zeer op prijs te stellen om abusievelijk gewiste bestanden te kunnen terughalen, ongeacht de systeem­omgeving van waaruit de bestanden waren gewist.

De MaxAttach is geschikt voor diverse oplossingen
De MaxAttach NAS file server onder Windows kan samenwerken met diverse software­hulpmiddelen voor data-opslag, zoals programmatuur van Legato Systems, OTG Software en VERITAS Software.
Met DiskXtender 2000 van OTG is het bijvoorbeeld mogelijk met de MaxAttach 4300 centraal de data te beheren van de gezamenlijke MaxAttach-servers in het netwerk. En omdat de oplossing verschaalbaar is, kan deze meegroeien met de data-opslagbehoefte van het bedrijf of de organisatie.
Met VERITAS Remote Storage voor Microsoft Exchange kan de MaxAttach NAS file server ingezet worden voor uiterst efficiënt beheer en data-opslag van e-mail. In deze oplossing worden bijlagen van e-mailberichten, opgeslagen op een Exchange server, gescheiden van het bericht opgeslagen op een MaxAttach-server, ergens in het netwerk. Daarmee wordt de Exchange server ontlast van het opslaan en verwerken van vaak grote attachments. Deze vermindering van de belasting van de Exchange server kan soms wel 80% bedragen; ruimte die dan weer te goede kan komen aan het verruimen van de mailboxen op de Exchange server.
Met de data-opslagsoftware van Legato en VERITAS is de MaxAttach NAS 4300 een zeer voordelige disk-naar-disk backup-oplossing, die een essentieel onderdeel kan uitmaken van een algeheel bedrijfsbackupbeleid. De Maxtor fileservers zijn daarmee een aantrekkelijke aanvulling op traditionele tape-backupsystemen, tegen nagenoeg dezelfde kosten per Gigabyte. De Maxtor MaxAttach NAS file servers zijn bovendien compatibel met netwerkbeheer­hulpmiddelen van de belangrijkste leveranciers, zoals Computer Associates, Hewlett-Packard en Tivoli Systems.

Prijzen en leverbaarheid
De Maxtor MaxAttach NAS 4300 is verkrijgbaar voor 8274 Euro bij Maxtor-distributeurs. Ze Op alle MaxAttach NAS file servers is een hardware-garantie van 3 jaar.

De MaxAttach NAS file servers
In de reeks MaxAttach file servers zijn nu twee NAS-modellen leverbaar: de NAS 4100 en de NAS 4300.. Beide kunnen in minder dan tien minuten volledig operationeel zijn, zonder dat het netwerk buiten bedrijf gesteld behoeft te worden. De centrale beheerfuncties zijn alle via een vertrouwd en eenvoudig grafisch interface (GUI) toegankelijk. Ze omvatten o.a. rapportage over de netwerkstatus, automatische waarschuwingen per e-mail bij onregelmatigheden of (dreigende) problemen, RAID 5-, 1- en 0-ondersteuning voor extra beveiligde data-opslag. De veelzijdige inzetbaarheid, foutbestendigheid en betrouwbaarheid worden bovendien geïllustreerd door de aanwezigheid van twee 10/100 Ethernet-poorten, Gigabit Ethernet (modellen 320GB en 400GB), een permanent actueel gehouden en geregistreerd file-systeem en geïntegreerde UPS-ondersteuning (voor noodstroomvoeding). Tenslotte is er een SCSI-poort en voorgeïnstalleerde software aanwezig om lokale tape-backups te maken.

Maxtor
Maxtor Corporation is een toonaangevend leverancier van oplossingen voor informatie-opslag. De onderneming produceert en verkoopt een brede reeks data-opslagproducten voor bureaucomputers, voor netwerktoepassingen, voor krachtige, met Intel-processoren uitgeruste servers en voor consumentenelektronica. Maxtor heeft een positie veroverd als onbetwiste marktleider, een reputatie gebaseerd op het vermogen consequent kwaliteitsproducten, service en klantondersteuning te leveren. Maxtor is een genoteerd op de New Yorkse effectenbeurs (NYSE) onder de naam MXO. Meer informatie is te vinden op de Maxtor-website: www.maxtor.com.

De naam Maxtor en het logo zijn geregistreerde handelsmerken van Maxtor. Andere handelsmerken zijn eigendom van de rechthebbenden.

Voorbehoud
In dit bericht vervatte uitlatingen met een toekomstgericht karakter zijn onder normaal voorbehoud van onvoorziene ontwikkelingen of onverwachte gebeurtenissen.

De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met
PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 358 9378
e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00
e-mail: annie_bernard@maxtor.com

Deel: ' Maxtor file server kan gewiste bestanden weer terughalen '
Lees ook