Gemeente Dordrecht


---

Mazelaarsbrug één jaar buiten gebruik

Vincent Brinkhof
Op maandag 17 februari 2003 wordt de Mazelaarsbrug een jaar buiten gebruik gesteld. De brug wordt gesloten voor voetgangers en fietsers. Passagiers van de Waterbus moeten gedurende dit jaar via de route Hooikade, Korte Engelenburger kade en Gelderse kade iets om lopen en/of fietsen om op hun plaats van bestemming te komen. In de Waterbus en op de mededelingenborden bij de opstapplaatsen zijn folders aanwezig waar de omleidingsroute op aangegeven is.

De landhoofden van de Mazelaarsburg moeten hoognodig opgeknapt worden. De landhoofden zijn in slechte conditie. Het college trekt nu ruim EUR 1.200.000,-- uit voor het ingrijpend onderhoud. Het onderhoud bestaat uit funderingsherstel en het min of meer compleet vernieuwen van beide landhoofden.

De Mazalaarsburg is één van de vele historische bruggen van Dordrecht en dateert ui 1868. Bij het onderhoud wordt uiteraard rekening gehouden met het historisch karakter. Daarom worden de landhoofden geheel opnieuw gemetseld. Tegelijkertijd wordt het metselwerk aan de Korte Gelderse Kade vernieuwd.

Zoekwoorden:

Deel: ' Mazelaarsbrug Dordrecht één jaar buiten gebruik '
Lees ook