Ingezonden persbericht

McAfee AVERT reactie op Simile.D virus

Aan de redactie:

Er zijn de laatste tijd een aantal berichten verschenen in de media over een nieuw, bijzonder computervirus, Simile.d genaamd. Dit virus behoort tot een nieuwe generatie virussen, die voor antivirussoftware nog moeilijker te vinden zijn. Simile.d is een polymorf virus dat binaire (executable) bestanden besmet.

Verschillende producenten van antivirussoftware, waaronder McAfee, hebben in de afgelopen weken een copie van het virus toegestuurd gekregen van de schrijver, die hiermee wilde aantonen dat een binair virus voor zowel de Windows als de Linux/Unix omgeving mogelijk is. Het virus is dus niet met kwade wil verspreid om zo veel mogelijk schade aan te richten. McAfee gebruikers zijn overigens al enkele weken beschermd tegen Simile.d.

Marius van Oers, researcher bij McAfee's AVERT (Anti Virus Emergency Response Team), zegt over Simile.d: "Simile is niet het allereerste binaire virus dat zowel Windows als Linux bestanden kan besmetten, maar het is wel een speciale variant. W32/Lindose was in feite ook al een Windows infector die ook Linux bestanden kon besmetten, maar niet de andere kant op. Simile, ook wel Etap.d genaamd, kan dat wel. Daarnaast is het ook nog een polymorf virus, wat detectie nog lastiger maakt."

Voor meer informatie over binaire virussen en commentaar van McAfee AVERT kunt u contact opnemen met Applied Communications.

Met vriendelijke groet,

Jurriaan Trommels
Account Executive
Applied Communications
T: +31 20 531 3743
F: +31 20 531 37 01
E: jurriaan@appliedcom.com
www.appliedcom.com

---
Member of WhiteOaks International
Amsterdam - Barcelona - London - Madrid - Milan - Munich - Paris - San Francisco
---

Deel: ' McAfee AVERT reactie op berichten over Simile.D virus '
Lees ook