Ingezonden persbericht-PERSBERICHT-

MCAFEE ONTWIKKELT NIEUWE TECHNOLOGIE VOOR OPSPORING EN VERWIJDERING VAN ZOMBIE AGENTEN

Speciale eenheid McAfee AVERT onderzoekt zombies en Distributed Denial of Service aanvallen

AMSTERDAM, 20 Augustus 2001 -- McAfee, onderdeel van Network Associates, heeft een nieuwe, geavanceerde zoektechniek ontwikkeld in de strijd tegen zogenaamde 'zombie agenten', kwaadaardige code die hackers gebruiken om Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen in te zetten. Dit was bijvoorbeeld het geval bij Code Red. McAfee's nieuwe techniek controleert alle belangrijke vormen van internetverkeer op de aanwezigheid van deze zombies. Ook is er een speciale afdeling opgezet binnen de onderzoeksorganisatie McAfee AVERT, die zich zal bezig houden met het onderzoek naar zombie agenten.

Zombie agenten zijn wormen die zich over meerdere computers kunnen verspreiden. Ze zijn geprogrammeerd om een of meerdere internetadressen aan te vallen, of een 'lading' los te laten op een bepaald moment. Hackers en virusschrijvers gebruiken deze agenten vervolgens om een computer volledig over te nemen. Ze creëren dus een gat in de beveiliging, waardoor de hacker belangrijke informatie kan stelen, wachtwoorden kan verkrijgen en zelfs via de desktop toegang kan krijgen tot het bedrijfsnetwerk.

McAfee's nieuwe technologie doorzoekt alle vormen van internetcommunicatie binnen een bedrijf op de aanwezigheid van zombies, inclusief het HTTP internet protocol, dat door Code Red werd gebruikt. Daarnaast controleert McAfee's nieuwe technologie ook het SMTP protocol, dat gebruikt wordt door andere soorten virussen. Alle McAfee antivirusproducten zijn inmiddels met de nieuwe technologie uitgerust.

McAfee gebruikers worden verder beschermd door de onderzoeksinspanningen van McAfee AVERT (Anti Virus Emergency Response Team). Dit is een toonaangevende onderzoeksorganisatie met kantoren over de hele wereld, die zich heeft gespecialiseerd in onderzoek naar nieuwe en bestaande virusbedreigingen. McAfee AVERT heeft een doorlopend onderzoeksprogramma naar zombies en DDoS aanvallen opgezet.

"Terwijl Code Red de wereld wakker schudde en de mogelijke impact van zombie agenten aantoonde, bestudeerden de wetenschappers van AVERT al de grotere effecten van dergelijke aanvallen," vertelt Gene Hodges, president van McAfee. "Door AVERT's onderzoek naar DDoS te intensiveren, kunnen we de producten van McAfee voortdurend up-to-date houden en onze klanten maximaal beschermen tegen de dreiging van zombies."

Volgens recent onderzoek van AVERT zijn er momenteel tienduizenden zombie agenten verscholen of aan het werk in netwerken over de hele wereld. AVERT verwacht dat dit aantal nog verder zal toenemen.

McAfee
McAfee is onderdeel van Network Associates en beschermt e-business ondernemingen tegen beveilingsinbreuken en virusaanvallen. McAfee heeft zich sterk gericht op de groeiende mobiele en draadloze markt, met de ontwikkeling van de VirusScan Wireless productfamilie. McAfee richt zich ook actief op de service provider markt met McAfee ASaP, dat beveiliging en virusbescherming biedt via het internet. Alle McAfee producten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirus-onderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft als eerste het Melissa-virus, Bubbleboy en Phage, het eerste draadloze virus, ontdekt. Voor meer informatie, zie www.mcafeeb2b.com of www.mcafeeasap.com .

McAfee AVERT
McAfee AVERT is een van de belangrijkste antivirusonderzoeksorganisaties, met meer dan negentig onderzoekers in kantoren over de hele wereld. McAfee AVERT beschermt gebruikers met behulp van de McAfee AutoUpdate technologie, waardoor McAfee's antivirussoftware automatisch kan worden aangevuld met informatie over nieuwe virussen en hun tegenmaatregelen. Dit kan dankzij de McAfee AutoImmune technologie, die gebruik maakt van geavanceerde heuristiek om automatisch tegenmaatregelen te genereren voor nog niet eerder ontdekte virussen.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van beveiligings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business ondernemingen. Network Associates bestaat uit vier business units. McAfee levert antivirusproducten, PGP Security levert firewall, indringerdetectie- en encryptieproducten, Sniffer Technologies is expert op het gebied van netwerk- en applicatiebeheer, en Magic Solutions biedt webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

###

Deel: ' Mcafee ontwikkelt technologie opsporing zombie agenten '
Lees ook