Ingezonden persbericht-PERSBERICHT-

McAfee verslaat grote leveranciers in verschillende vergelijkende onderzoeken

Amsterdam, 14 augustus 2001 - In verschillende onafhankelijke virustechnologie-evaluaties heeft McAfee, een divisie van Network Associates (Nasdaq: NETA), de hoogste cijfers ontvangen voor virusdetectie. In een test gedaan door de Universiteit van Hamburg, de Universiteit van Magdeburg en in verschillende 'Virus Bulletin' evaluaties, heeft McAfee alle andere grote leveranciers achter zich gelaten.

Hoogtepunten uit de verschillende evaluaties:

* Universiteit van Hamburg, Virus Test Center - McAfee ontving de hoogste cijfers in de 'Heureka' test van juli 2001, voor de vooruitstrevende heuristische scanningmogelijkheden en het ontdekken van onbekende 'zoo'-virussen. https://agn-www.informatik.uni-hamburg.de/vtc
* Virus Bulletin - McAfee's antivirustechnologie krijgt erkennning voor de detectie van alle 'wilde' virussen tijdens on-demand scans in verschillende Virus Bulletin evaluaties. In het recente Virus Bulletin rapport van juli 2001 haalde McAfee een 100% detectiescore in alle testcategorieën. https://www.virusbtn.com/100/
* Universiteit van Magdeburg, AV-Test.org - In tests uitgevoerd door Andreas Marx van AV-Test.org aan de Universiteit van Magdeburg, ontvingen McAfee's VirusScan software en GroupShield software voor Lotus Notes de beste beoordeling voor de detectie van zes verschillende macrovirussen en Visual Basic Script-wormen. https://www.av-test.org/sites/testdownload.php3?test=2000-11&lang=en.
McAfee's vooruitstrevende scanningtechnologie is de basis voor een hele lijn van antivirusproducten en -diensten, zoals de McAfee VirusScan software voor desktops, Groupshield software voor e-mailservers, NetShield software voor fileservers, WebShield apparatuur voor internetgateways, en alle diensten die via McAfee ASaP worden aangeboden.

"Deze onafhankelijke evaluaties bevestigen McAfee's positie als leider in antivirustechnologie voor bedrijven en consumenten over de hele wereld," vertelt Christopher Bolin, senior vice president productontwikkeling bij McAfee. "Door software te ontwikkelen die door gedetailleerde analyse virusbedreigingen kan voorspellen, zijn McAfee en haar klanten in staat de virusschrijvende wereld steeds een stap voor te blijven."

McAfee
McAfee is onderdeel van Network Associates en beschermt e-business ondernemingen tegen beveilingsinbreuken en virusaanvallen. McAfee heeft zich sterk gericht op de groeiende mobiele en draadloze markt, met de ontwikkeling van de VirusScan Wireless productfamilie. McAfee richt zich ook actief op de service provider markt met McAfee ASaP, dat beveiliging en virusbescherming biedt via het internet. Alle McAfee producten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirus-onderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft als eerste het Melissa-virus, Bubbleboy en Phage, het eerste draadloze virus, ontdekt. Voor meer informatie, zie www.mcafeeb2b.com of www.mcafeeasap.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van beveiligings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business ondernemingen. Network Associates bestaat uit vier business units. McAfee levert antivirusproducten, PGP Security levert firewall, indringerdetectie- en encryptieproducten, Sniffer Technologies is expert op het gebied van netwerk- en applicatiebeheer, en Magic Solutions biedt webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

###

Deel: ' McAfee verslaat grote leveranciers in onderzoeken '
Lees ook