Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

McAfee volgens IDC wereldwijd antivirus-marktleider voor het vierde achtereenvolgende jaar

Amsterdam, 19 juli 2001 - McAfee, onderdeel van Network Associates, is voor het vierde achtereenvolgende jaar door IDC (International Data Corp.) benoemd als wereldwijd marktleider op het gebied van antivirussoftware. In het recente rapport "Worldwide Antivirus Software Market Forecast and Analysis, 2001-2005" geeft IDC aan dat McAfee 29% marktaandeel heeft in de hele antivirussoftware markt.

Hoewel in het rapport de zakelijke en de consumentenmarkt gezamenlijk bekeken worden, richt McAfee zich voornamelijk op de zakelijke markt. IDC's meest recente rapport over de zakelijke antivirusmarkt in 1999, plaatste McAfee met 45% marktaandeel eveneens bovenaan. De belangrijkste concurrent had slechts 19% marktaandeel. IDC heeft de uitsplitsing voor de zakelijke markt in 2000 nog niet uitgegeven.

"De Network Associates divisie McAfee heeft zich duidelijk gevestigd als marktleider als het gaat om het beschermen van bedrijven tegen internetvirussen," legt Brian Burk, onderzoeksanalist bij IDC's Security programma, uit. "Virussen zijn een voortdurende bedreiging voor ondernemingen over de hele wereld en de McAfee antivirussoftware en bijbehorende diensten zullen dan ook een belangrijke rol blijven spelen in het bestrijden van deze bedreiging."

Het IDC-rapport meet omzet en marktaandeel voor verschillende individuele beveiligingsmarkten. Het biedt historische gegevens, een vooruitblik op de ontwikkeling in de komende vijf jaar en behandelt de belangrijkste trends voor de hele antivirusmarkt.

"Steeds meer zakelijke klanten beschermen zich tegen internetvirussen met McAfee's antivirusproducten en het nieuwe McAfee ASaP managed services," aldus Michael Callahan, Director productmarketing bij McAfee. "Met McAfee ePolicy Orchestrator kunnen bedrijven zelf honderden, of zelfs duizenden desktops vanuit een enkele locatie beheren. Het biedt daarnaast rapportage-informatie over producten van concurrenten McAfee ASaP managed services vormen voor steeds meer bedrijven een alternatieve manier van virusbescherming of worden naast hun zelf-beheerde bescherming gebruikt.

McAfee
McAfee is onderdeel van Network Associates en beschermt e-business ondernemingen tegen beveilingsinbreuken en virusaanvallen. McAfee heeft zich sterk gericht op de groeiende mobiele en draadloze markt, met de ontwikkeling van de VirusScan Wireless productfamilie. McAfee richt zich ook actief op de service provider markt met McAfee ASaP, dat beveiliging en virusbescherming biedt via het internet. Alle McAfee producten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirus-onderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft als eerste het Melissa-virus, Bubbleboy en Phage, het eerste draadloze virus, ontdekt. Voor meer informatie, zie www.mcafeeb2b.com of www.mcafeeasap.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van beveiligings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business ondernemingen. Network Associates bestaat uit vier business units. McAfee levert antivirusproducten, PGP Security levert firewall, indringerdetectie- en encryptieproducten, Sniffer Technologies is expert op het gebied van netwerk- en applicatiebeheer, en Magic Solutions biedt webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###

Deel: ' McAfee voor vierde keer wereldwijd antivirus-marktleider '
Lees ook