Meadow IT en Violin Memory sluiten reseller overeenkomst


MEPPEL, 20120405 -- Door een samenwerking tussen Meadow-IT en Violin- Memory zullen klanten hun primaire hoge performance storage behoeften perfect kunnen invullen. Zo zullen transactiekosten tot wel 75% gereduceerd kunnen worden bij een verdubbeling van de transactiesnelheid. De terugverdientijd van een dergelijke investering wordt veelal binnen 12 maanden gerealiseerd.

Violin-Memory domineert de markt voor flashmemory arrays, getuige de vele wereldrecords op TPC-C en TPC-E benchmarks. Deze werden gedaan met OEM partner HP en recentelijk ook nog met CISCO-UCS.op een ORACLE database omgeving. Maar niet alleen Database omgevingen worden versneld door Violin-Memory. In VDI en BI omgevingen worden ook spectaculaire versnellingen bereikt.

Dat Violin-Memory een leidende rol heeft in het flashmemory segment wordt verder onderschreven door haar strategische partners en investeerders. Recentelijk heeft SAP zich als investeerder aangemeld om de HANA omgeving meer performance te geven.

Daar waar normale disken de grens van hun rotatiesnelheid reeds 10 jaar geleden hadden bereikt
ontstond er een bottleneck in de infrastructuur en een behoefte aan hogere transactiesnelheden.
Die transactiesnelheden werden door inzet van SSD deels opgelost echter niet zonder betrouwbaarheidsproblemen.

De Violin –Memory flash memory array heeft alle nadelen die SSD met zich meebracht opgeheven. Er zal geen slijtage optreden en er zal gegarandeerd 10 jaar lang performance geleverd worden ongeacht de hoeveelheid reads en writes, ook al wordt de volledige capaciteit van de unit elk uur beschreven gedurende deze periode.De flash memory array heeft een unieke switched memory architectuur. Deze architectuur is de basis voor  de enterprise eigenschappen van de array, daaarnaast zorgen Hot swapable componenten en geavanceerde RAID technologie ervoor dat de array een ultra hoge beschikbaarheid heeft van 99,999%.

Over Meadow-IT
Meadow-IT is één van de toonaangevende leveranciers op het gebied van switches en storage oplossingen voor high performance computing. Mede daardoor hebben wij van Meadow-IT Violin Memory aan ons assortiment toegevoegd. Violin Memory is het eerste bedrijf dat flash samenvoegt tot een enterprise oplossing en daarmee verder gaat dan alleen een cache strategie. Een brede toepassing van de technologie van het bedrijf in het datacenter wordt gedreven door Big Data, Mobile 4G, Social Commerce en Cloud Computing.

“Wij zijn blij met een partij als Meadow-IT in onze reseller community, Meadow-IT is gespecialiseerd in IT omgevingen waar snelheid belangrijk is voor de business. Ze zijn een partij die inziet dat hun klanten door inzet van nieuwe technologie competitieve voordelen kunnen behalen. Met de Integratie van Violin Memory zullen de klanten hun informatie nog sneller kunnen analyseren zodat  beslissingen tijdig genomen kunnen worden.” Aldus Sybe de Jong Teritory Manager Benelux van Violin Memory.

De producten van Violin Memory zijn bijzonder efficiënt; dit samen met de juiste consultancy en implementatie diensten van Meadow-IT  zal voor de klant een enorme verbetering van het resultaat genereren.


Deel: ' Meadow IT en Violin Memory sluiten reseller overeenkomst '
Lees ook