Waarom een rolstoel als ik kan lopen?


Dat wil ik zelf kunnen bepalen! 5 juni: Mechatronic Event, NatLab Plaza Futura, Eindhoven

EINDHOVEN, 20150601 -- Mobiliteit is vrijheid. Een beperking van je mobiliteit is een inbreuk op je vrijheid. Stel, je leidt een actief leven. Je werkt, je sport, je hebt een gezin. En dan verlies je je been.

Je krijgt een rolstoel waarmee je je kunt verplaatsen en je huis wordt aangepast aan een leven in een rolstoel. Je leven is drastisch veranderd. Of je krijgt een beenprothese. Daarmee kun je stukjes lopen en misschien aangepast werk verrichten, maar je bent nog steeds beperkt in je doen en laten. Of het volgende gebeurt: je krijgt een mechatronische prothese. Daarmee kun je vrij bewegen, met je kinderen spelen, werken en ’s avonds tevreden terug kijken op een drukke dag. Helaas ben je zelf niet degene die beslist of je een mechatronische prothese, een eenvoudige prothese of een rolstoel krijgt.

Otto Bock HealthCare is ontwikkelaar en producent van wereldwijd gerenommeerde orthopedische producten. Op vrijdag 5 juni lanceert Otto Bock Benelux in Eindhoven zes gloednieuwe mechatronische prothesen: vier protheseknieën en twee prothesevoeten.

Bij deze mechatronische producten staan vier begrippen centraal:
  • Gevoel voor de beweging, voor de situatie waarin de gebruiker zich bevindt
  • Intuïtie intuïtief reageren op de wensen en bewegingen van de gebruiker
  • Voorspelbaarheid anticiperen op volgende bewegingen; voorspellen en gepast reageren
  • Aanpasbaarheid aan de steeds veranderende, individuele mens en zijn omgeving
De juiste producten zijn er, de kennis is beschikbaar. En iedere geamputeerde zou recht moeten hebben op een prothese waarmee hij zijn leven weer op kan pakken.

Een eerlijke kans krijgen, je leven weer op de rails hebben, weer gewoon aan het werk gaan, een normaal gezinsleven leiden, genieten van je oude dag. Dat moet de norm zijn in een land als Nederland! 


Deel: ' Mechatronic Event bij NatLab Plaza Futura in Eindhoven '
Lees ook