Ministerie van DefensieNieuwsberichten

Medaille voor militairen UNMEE

05-09-2001

Persbericht Ministerie van Defensie DV/PB86

Circa 1500 Nederlandse militairen die hebben deelgenomen aan UNMEE, the United Nations Mission in Ethiopia and Eritrea, ontvangen op vrijdag 7 september in de Brabanthallen te Den Bosch de herinneringsmedaille vredesoperaties voor hun missie in Ethiopië en Eritrea. De plechtigheid vind plaats in aanwezigheid van de minister van Defensie, mr. F.H.G. de Grave, die de militairen zal toespreken.

De militairen, afkomstig van de vier krijgsmachtdelen, maakten van december 2000 tot juni 2001 deel uit van de internationale troepenmacht UNMEE. Zij waren gestationeerd in het centrale deel van het totale operatiegebied van UNMEE dat zich langs de 1000 km lange grenslijn tussen Ethiopië en Eritrea uitstrekte. Het grootste deel van het personeel bestond uit een versterkt bataljon van het Korps Mariniers, ondersteund door personeel van andere delen van de Koninklijke Marine, bijvoorbeeld het amfibisch transportschip Hr. Ms. Rotterdam, en van de andere krijgsmachtdelen, zoals het Chinook-detachement van de Koninklijke Luchtmacht en een genie-detachement met o.a. mijn-experts van de Koninklijke Landmacht. Ook het personeel van het in Djibouti gestationeerde Apache-detachement zal vrijdag a.s. de herinneringsmedaille vredesoperaties uitgereikt krijgen.

In juni van dit jaar zijn de taken van het Nederlandse bataljon in de Centrale Sector overgenomen door eenheden uit India.

Zoekwoorden:

Deel: ' Medaille voor militairen UNMEE '
Lees ook