Stadsdeel Amsterdam-Noord


Nieuwjaarsreceptie: Ere-medaille voor Lies van Briemen en Kunstopdracht voor Gerald van der Kaap

Bij de nieuwjaarsreceptie van stadsdeel Amsterdam-Noord heeft voorzitter H. Oosterbaan het besluit bekend gemaakt om voortaan elk jaar een kunstenaar opdracht te geven voor het maken van een afgerond beeldend product. De opdracht is verbonden zijn aan een bepaald thema. Bij de volgende nieuwjaarsreceptie wordt het resultaat geëxposeerd.

Voor dit jaar is het thema de schoolgaande jeugd van ons stadsdeel na het basisonderwijs.De opdracht voor 2000 is verleend aan Gerald van der Kaap. Deze kunstenaar heeft in 1999 een studie-opdracht afgerond voor een beeldende kunsttoepassing bij de vernieuwbouw van het Nieuwendamcollege aan de Meeuwenlaan.

De ere-medaille van stadsdeel Amsterdam-Noord wegens bijzondere verdienste is tijdens de nieuwjaarsreceptie uitgereikt aan mevrouw Lies van Briemen.

De commissie ere-medaille, die bestond uit de raadsleden mevrouw Peppels en de heren Kuut en Melskens, heeft uit de 7 inzendingen een keuze gemaakt voor een vrouw die gedurende vele jaren een grote inzet heeft getoond voor de jongeren van ons stadsdeel, met name de jongeren van Floradorp.

Uit het jury-rapport: "reeds meer dan een decennium geleden wilde zij iets voor de kinderen in Floradorp doen en heeft hierbij veel eigen initiatief en doorzettingsvermogen getoond. Dit mondde uit in het oprichten van de Poneyclub Floradorp. Zij werkt met een groep jongeren die moeilijk te motiveren en te bereiken zijn. Door haar actviteiten hebben deze jongeren de mogelijkheid om zinvol bezig te zijn met dieren en met leuke, leerzame en opbouwende activiteiten. De poneyclub is vooral ook een plek waar kinderen uit Floradorp, de Bloemenbuurt en de Banne warmte en aandacht krijgen".

Deel: ' Medailles bij Nieuwjaarsreceptie A'dam-Noord '




Lees ook