Mede-eigenaarschap voorkomt hoge kosten muziekrechten


Buyoutmusic.nl biedt videoproducenten betaalbaar alternatief

ARNHEM, 20100209 -- Iedere producent van (on-line) video's heeft te maken met de hoge kosten van muziekrechten voor zijn video's. De Nederlandse muziekproducent Buyoutmusic.nl biedt vanaf nu een oplossing. Iedereen die een nummer koopt bij Buyoutmusic.nl, wordt mede-eigenaar van de track. Daardoor kan hij de muziektrack zo vaak inzetten als hij wil, zonder extra kosten en tijdrovende administratie bij iedere nieuwe openbaarmaking.

Omdat tegenwoordig bijna elke videoproductie ook op internet staat, is het voor instanties als de Buma/Stemra steeds makkelijker om te controleren of er muziekrechten zijn afgedragen. Producenten hebben groot belang bij een legaal en betaalbaar alternatief. Buyoutmusic.nl voorziet hierin.

Buyoutmusic.nl produceert rechtenvrije muziek van broadcastkwaliteit voor gebruik in commercials, onderwijs- en bedrijfsproducties, evenementen, games en dergelijke. Het concept is een idee van Derk van den Berg, in het dagelijks leven zelf tv- & videoproducent. "Wij liepen zelf regelmatig tegen het probleem aan dat de kosten van muziek niet meer in verhouding staan met de kosten van een videoproductie zelf", vertelt Van den Berg. "Daarom zijn we zelf muziek gaan produceren en hebben we besloten onze `rechten' niet door de Buma/Stemra te laten behartigen. Aangezien we als videoproducent precies weten wat een videoproductie aan muziek nodig heeft, bieden we een heel compleet en toegepast repertoire." Ook de enorme papieren rompslomp van `librarymuziek' is verleden tijd omdat er niets meer moet worden opgegeven bij organisaties als Buma/Stemra, Gema, Sabam, Sadem of ASCAP.

Besparing
Een rekensom maakt snel duidelijk hoeveel geld bespaard kan worden door dit nieuwe model. Onderstaand overzicht gaat uit van een bedrijfsfilm waarin 90 seconden muziek wordt gebruikt. Van de bedrijfsfilm worden 500 dvd's gemaakt en de film komt op internet te staan:


Klassiek
Aanschaf: 0
Rechten wereldwijd incl. internetrechten: 300,00**
Dupliceren 500 st: 103,50
Totaal: 403,40


Buyoutmusic.nl
Aanschaf: 31,25
Rechten wereldwijd incl. internetrechten: 0
Dupliceren 500 st: 0
Totaal: 31,25*


*actieprijs
** excl. btw
Vermelde prijzen in

Eigenaar
Wie een track bij Buyoutmusic.nl koopt, wordt mede-eigenaar. Daarmee krijgt hij het recht om de muziek wereldwijd voor zoveel producties in te zetten als gewenst. Ook als een productie gedupliceerd wordt naar bijvoorbeeld DVD, hoeven er geen `vermenigvuldigingskosten' te worden betaald. De enige restrictie is dat mede-eigenaars het nummer niet zlf mogen gaan verkopen of weggeven.

Downloaden
Buyoutmusic.nl werkt volledig on-line. Op de site kan een sample worden beluisterd, van elke track is een `gebrandmerkte' demo-versie downloadbaar om uit te testen bij een productie. Na betaling kan het muziekstuk op hoge kwaliteit worden gedownload.

Aanbod
Het aanbod is opgedeeld in genres, is makkelijk doorzoekbaar en groeit gestaag. Alle muziekwerken zijn speciaal voor en in opdracht van Buyoutmusic.nl gecomponeerd en geproduceerd. Op www.Buyoutmusic.nl is meer informatie te vinden.


Deel: ' Mede-eigenaarschap voorkomt hoge kosten muziekrechten '
Lees ook