Nog 1058 dagen voordat u met de euro betaalt.

Aandacht NFE voor mede-overheden

Zijn mede-overheden ten aanzien van eurovoorlichting alleen maar een doorgeefluik voor informatie die op landelijk en Europees niveau wordt geproduceerd en vormgegeven? Ad Burger, voorlichter in de Brabantse gemeente Oosterhout (52 duizend inwoners), vindt van niet.

'Ik denk dat wij wel meer zijn dan alleen een doorgeefluik', zegt Burger zelfbewust. 'Ten eerste moet een gemeente nadenken over wat zij wil doorgeven en vooral hoe zij dat wil doen. Niemand kent de eigen inwoners zo goed als de gemeente zelf. De gemeentelijke afdeling voorlichting kan veel beter dan het Nationaal Forum voor de introductie van de euro bepalen waar de inwoners van Oosterhout behoefte aan hebben en hoe je ze kunt bereiken. Dat wil niet zeggen dat wij de algemene eurovoorlichting aan de burgers dan maar zelf doen. Wel weten wij waar de groepen zitten die speciale aandacht nodig hebben en wat daarvoor nodig is. Ik vind het prima dat het Nationaal Forum voorlichtingsmiddelen produceert en dat gemeenten dat materiaal kunnen gebruiken voor hun eigen voorlichting.

Overigens kan ik me niet voorstellen dat er na al die publiciteit om de euro, nog iemand is in Nederland die niet weet dat de euro er komt.'

Deel: ' 'Mede-overheden moeten burger bewust voorlichten over euro' '
Lees ook