Gemeente Uithoorn


Actueel, het laatste nieuws

NieuwsUithoorn informatief EvenementenBesluitenVergaderingen Vergunningen Ter inzageInspraak BelastingenWOZ

OP VRIJDAG 12 OKTOBER a.s. IS DE GEMEENTEWINKEL DE HELE DAG GESLOTEN
In de gemeentewinkel moet een belangrijk computersysteem voor de gemeentelijke basisadministratie worden vervangen. Wij kunnen u daarom op 12 oktober a.s. in de gemeentewinkel NIET van dienst zijn.
Ook de Burgerlijke Stand is op deze dag gesloten. De gemeente is op deze dag WEL telefonisch bereikbaar.

De VVV is op vrijdag 12 oktober gewoon geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur..

Onze excuses voor de overlast.

BEGROTING TER INZAGE EN TE KOOP

Vanaf heden ligt de (beleids)begroting van lasten en baten van de bestuursdienst voor 2002 in het gemeentehuis ter inzage.

Deze begrotingen zijn ook te koop. Dit kost:

Een beleidsbegroting van de bestuursdienst per stuk f 15,00 / 6,80 beheersbegroting van de bestuursdienst f 175,00 / 79,40 een volledig exemplaar van de bijlagen bij:

een begroting van de bestuursdienst f 124,00 56,25 een exemplaar van beleid eigen heffingen f 5,15 2,35 een exemplaar van de meerjarenraming f 5,15 2,35 een exemplaar van bestemming financile middelen f 5,15 2,35
Nationale Brandpreventieweek

De Regionale Brandweer Amsterdam en omstreken organiseert van 5 t/m 13 oktober de jaarlijkse brandpreventieweek. Dit jaar is het thema 'vluchtplan'. In Uithoorn wordt tijdens deze week ook aandacht besteed aan het werk dat de brandweer doet en aan de maatregelen die bewoners van Uithoorn zelf kunnen nemen treffen om hun woning brandveiliger te maken. Lees hier verder >>

TEVREDEN MET HET DEPOT

Tinok van Hattum en Christiaan Knaap wonen al een paar jaar in Uithoorn. Sinds bijna een jaar hebben zij een eigen huis. Ze zijn vaak in de tuin te vinden. De 1e tuin was voor hen ook een belangrijke reden om een huis te kopen. Hun tuinafval brengen zij geregeld naar het scheidingsdepot.

"Sinds dag n maken wij gebruik van het scheidingsdepot. We zijn zelfs bij de opening geweest en hebben toen nog een prijs gewonnen. We maken best veel gebruik van het scheidingsdepot. Vooral als we in de tuin hebben gewerkt, maar ook bijvoorbeeld als we de zolder opgeruimd hebben, brengen we de spullen er heen. We wachten meestal totdat we een flinke hoeveelheid hebben, en halen dan de bakfiets. Die bakfiets kun je reserveren, maar je kunt ook de gok nemen dat hij beschikbaar is.
We zijn een keer met de auto geweest, maar dat was niet zo'n goede ervaring. De achterbak werd erg vies, dus dat doen we niet meer.

We proberen meestal op vrijdag ons afval weg te brengen. Er is dan op het scheidingsdepot meer personeel aanwezig wat handig is als je de bakfiets wilt lenen. Wij zijn de gelukkige bezitters van een vierdaagse werkweek. Erg handig, zeker als je net een huis hebt gekocht.

Er zitten voor ons veel voordelen aan het scheidingsdepot. Het is heel dichtbij. Je kunt meteen je troep opruimen en hoeft niet te wachten totdat het eens in de zoveel tijd wordt opgehaald. Een groot voordeel is ook dat je je afval kunt scheiden. Dat geeft toch het gevoel dat je goed bezig bent voor het milieu. Er zijn altijd vriendelijke medewerkers aanwezig om te vertellen wat in welke container moet. Het enige nadeel is dat het depot op een heuvel staat. Daardoor is het zwaar trappen met een volle bakfiets.

Wij zouden het wel handiger vinden als het scheidingsdepot bijvoorbeeld een avond per week open zou zijn. Dan kun je ook nog na je werk langsrijden.

De combinatie met Ceres is erg slim. De spullen die nog goed zijn kun je meteen daar brengen. Al met al vinden wij het een heel goed initiatief, om een afvalscheidingstation in Uithoorn te hebben."

Deel: ' Mededelingen gemeente Uithoorn '
Lees ook