Politie Midden- en West Brabant

buitenfunctie stelling

Datum: 23/7/2002
Auteur: Stephan Worm

Medewerker buitenfunctie gesteld

Een 30 jarige medewerker van de politie Midden en West Brabant is vandaag buiten functie gesteld. De man wordt ervan verdacht dat hij als prive persoon afgelopen zondag op het kermisterrein in Tilburg iemand nodeloos een vuistslag in het gezicht heeft gegeven.

Twee, in uniform, dienstdoende agenten werden afgelopen zondag geroepen bij een vechtpartij op het kermisterrein in Tilburg. Toen zij daar aankwamen was de vechtpartij ten einde en was er een persoon die zich kenbaar maakte als politieman. Deze persoon was in burger gekleed. Terwijl de geuniformeerde collegas de zaak wilden afhandelen ging de in burger geklede politieman naar een van de omstanders ( die kennelijk bij de vechtpartij betrokken was geweest)en gaf hem zonder enige verder noodzaak of reden een vuistslag in het gezicht.

Op verdenking van het plegen van mishandeling is genoemde politieman met onmiddellijke ingang buiten functie gesteld en wordt er een nader strafrechtelijk en disciplinair onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van het voorval op de kermis.

De korpschef van de politie Midden en West Brabant. n.d. de regionale unit communicatie

Deel: ' Medewerker politie Midden en West Brabant buiten functie gesteld '
Lees ook