Ingezonden persbericht

Media besteden teveel aandacht aan korte-termijn issues

'Kijk VERDER' pleit voor bredere horizon dan hypotheekrente of pensioen

Vandaag, als wake up call voor de verkiezingen, start rabbijn en Worldconnector Awraham Soetendorp samen met andere Worldconnectors 'Kijk VERDER', een initiatief om Nederlanders op te roepen verder te kijken dan alleen de hypotheekrente of het pensioen. De Worldconnectors maken zich zorgen om de kortzichtige slogans en oneliners in de media op dit moment. Ze willen laten zien dat Nederlanders via hun stem niet alleen invloed hebben in Nederland maar een bijdrage kunnen leveren aan een eerlijke en duurzame wereld.

Laat iedereen VERDER kijken

Met kijk VERDER kijken Worldconnectors niet alleen naar ontwikkelingen die in Nederland plaatsvinden maar ook naar onderwerpen die grensoverschrijdend zijn. "Duurzaamheid en internationale samenwerking zijn echt niet bedoeld als mekkervoer voor geitenwollen sokken en bomenknuffelende hippies. Het zijn juist de onderwerpen die ons allemaal persoonlijk aangaan!" aldus de 21-jarige Worldconnector Lynn Zebeda (bestuurslid van de Nacht van de Fooi a.s. 6 juni) op www.worldconnectors.nl. Op deze site staan de persoonlijke videoboodschappen van Lynn, Awraham en andere Worldconnectors en kunnen kiezers op allerlei manieren VERDER kijken.

Worldconnectors

De Worldconnectors Round Table for People and the Planet bestaat uit mensen van verschillende generaties en vakgebieden die met elkaar op zoek gaan naar oplossingen voor wereldproblemen. Het voorzitterschap is in handen van Sylvia Borren en Herman Wijffels. Worldconnectors is een initiatief van SID (Society for international Development), DPRN (Development Policy Review Network) en NCDO om de discussie over urgente internationale onderwerpen te bevorderen en adviezen te ontwikkelen. Hierbij baseren ze zich op de VN Millenniumverklaring en het Handvest van de Aarde.

Deel: ' Media besteden teveel aandacht aan korte-termijn issues '
Lees ook