PERSBERICHT - 17 JUNI 1999

Hongarije houdt "media conferentie"
over plannen versterking toerisme

Hongarije wil de komende jaren de economie verder versterken door onder meer extra middelen te besteden aan toeristische productontwikkeling en marketing. Dit jaar al zijn vele miljoen extra vrijgemaakt voor promotie, onder meer voor een Nederlandse campagne die in juni loopt en die in het vroeg najaar een vervolg krijgt.

Om informatie te verstrekken over de plannen wordt een grote groep journalisten uit diverse Europese landen, waaronder Nederland, uitgenodigd voor een ‘Europese Media Conferentie over Toerisme’, van 2 tot en met 4 juli in Budapest, Hongarije.

Positieve ontwikkeling
In de uitnodiging schrijft de minister van Economische Zaken van Hongarije, dr. Attila Chikán, onder meer: "Toerisme draagt inmiddels tien procent bij in het bruto nationaal product van Hongarije. De inkomsten van ons land uit het inkomende toerisme hebben zich in de laatste tien jaar verdrievoudigd. Deze positieve ontwikkelingen willen wij de komende jaren verder versterken. Daarom stellen wij het op prijs u over onze toekomstige toeristische ontwikkelingsplannen en marketingstrategie te kunnen informeren, tijdens een conferentie die wij voor in toerisme en/of economie gespecialiseerde journalisten organiseren in Budapest."

De minister treedt zelf op als één van de sprekers, evenals de onder-staatssecretaris voor Toerisme, dr. Péter Kraft.

In Nederland worden de uitnodigingen verzonden door Brouwer & Ten Dolle public relations, in opdracht van het Hongaars Verkeersbureau voor de Benelux.

Informatie bij René Brouwer
tel. 0182 580127
of e-mail: rp.brouwer@wxs.nl

Deel: ' Mediaconferentie Hongarije Plannen versterking toerisme '
Lees ook