Medische certificering verkregen voor activiteit van Kimball Electronics Polen; ISO 13485-registratie biedt klanten garantie dat productie aan ISO-certificering voldoet

JASPER, Ind.--(BUSINESS WIRE)-- 20100422 --

Kimball Electronics Group, Inc., een dochteronderneming van Kimball International, Inc. (NASDAQ: KBALB), heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwste productie-installatie van het bedrijf in de buurt van Poznan in Polen, voldoet aan de gestelde vereisten voor registratie bij de Food & Drug Administration (FDA) en voor ISO 13485-certificering. Dankzij deze kwaliteitscertificering en FDA-registratie wordt het waardevolle pakket van de installatie in Polen groter en wordt nieuwe klanten betere service geboden. Kimball Electronics Group (KEG) is een wereldwijd bedrijf dat contractuele diensten levert met betrekking tot de vervaardiging van elektronische producten (electronic manufacturing services (EMS)), gespecialiseerd in duurzame elektronica met toepassingen in de medische en auto-industrie en in de sectoren van industriële controles en openbare veiligheid.

De norm die bekend is als ISO 13485 – “Medische apparatuur – Kwaliteitsmanagementsystemen – Vereisten voor regelgevende doeleinden” is een wereldwijde norm geworden voor bedrijven die bij de vervaardiging van medische apparatuur betrokken zijn. Eerst werd door het bedrijf voldaan aan de normen voor ISO 13485-registratie, die zoals gebruikelijk, vervolgens als basis voor Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA)- registratie dienen.

Andere installaties van Kimball die FDA-registratie en ISO 13485-certificeringen hebben bevinden zich in Thailand, Wales (V.K.), Tampa (Florida), Fremont (Californië) en Jasper (Indiana).

Kimball Electronics-Polen heeft kunnen profiteren van de gezamenlijke kennis van haar zusterlocaties met ISO 13485-certificering, gebouwd op krachtige kwaliteitsmanagementsystemen gericht op de processen en procedures die voor medische apparatuur vereist worden. Enkele producttypes die Kimball voor de medische markt fabriceert zijn beeldvormende diagnostiek, defibrillators, hematologie, ionogram van de urine, echografie en laboratoriumapparatuur, naast monitorapparatuur voor vitale levenstekenen, glucose en ademhaling.

Het medische segment is het grootste van de op vier gebieden gerichte markten van Kimball Electronics. Een deel van de installatie in Polen is gewijd aan de medische markt met een gecontroleerde omgeving, medisch laboratorium en een team dat specifiek gericht is op medische instrumenten en wegwerpproducten. Het team werkt aan de ontwikkeling van processen en apparatuur ter ondersteuning van klantenspecificatie waarbij de totale productiekosten verminderd worden.

Over Kimball Electronics:

Kimball Electronics Group is een van de twintig topbedrijven wereldwijd dat contractuele diensten levert met betrekking tot de vervaardiging van elektronische producten (EMS), gespecialiseerd in duurzame elektronica met toepassingen in de medische en auto-industrie en op de markten van industriële controles en openbare veiligheid. Kimball Electronics Group geniet grote erkenning van klanten en er zijn publicaties verschenen over het bedrijf in de industriële handelssector voor haar excellente kwaliteit, betrouwbaarheid en geavanceerde service. Kimball Electronics Group heeft fabrieken in de V.S., Mexico, Thailand, Polen, Wales en China. Kimball Electronics Group is een bedrijfseenheid van Kimball International, een beursgenoteerd bedrijf met een kapitaal van $1.2 miljard en hoofdkantoor in Jasper, Indiana.

Voor meer informatie over Kimball Electronics Group, ga naar onze website op: www.kegroup.com

Over Kimball International:

Kimball International, met een erkende reputatie vanwege haar excellentie, verplicht zich tot een cultuur van hoge prestatie waarbij zij er waarde aan hecht dat er op individueel terrein en vanuit de organisatie een verbintenis wordt aangegaan met kwaliteit, betrouwbaarheid, waarde, snelheid en ethisch gedrag. De werknemers van Kimball zijn zich ervan bewust dat zij deel uitmaken van een bedrijfscultuur gebouwd op het behalen van succes voor klanten, waarbij werknemers deelgenoot worden van de behaalde resultaten van het bedrijf door middel van persoonlijk, professionele en financiële groei.

Kimball International, Inc. (NASDAQ: KBALB) levert een grote hoeveelheid producten uit twee van haar activiteitensegmenten: het segment voor elektronische vervaardigingsdiensten en het meubelsegment. Het segment voor elektronische vervaardigingsdiensten levert ingenieurs- en fabriceringsdiensten waarbij gebruik wordt gemaakt van de gewone productie- en ondersteuningscapaciteiten voor een groot aantal industrieën in de hele wereld. Het meubelsegment biedt meubilair voor kantoor en horeca en wordt verkocht onder de merknaamfamilie van het bedrijf.

Om meer te weten te komen over Kimball International, Inc., ga op internet naar de website van het bedrijf op: www.kimball.com

“Kimball International … Wij bouwen op succes!”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Kimball International
Martin Vaught, directeur public relations, 812-482-1600

martin.vaught@kimball.com

Ticker_symbol NASDAQ:KBALB

Deel: ' Medische certificering voor activiteit van Kimball Electronics Polen '
Lees ook