Ingezonden persbericht

Persbericht

Amsterdam, 7 september 2001

MEER BANDBREEDTE TEGEN LAGERE KOSTEN MET CISCO'S 10 GIGABIT ETHERNET MODULES

De kosten voor bandbreedte en netwerkreikwijdte kunnen verder omlaag door de eerste 10 Gigabit Ethernet modules voor de Cisco Catalyst* 6500 Serie Switch, die Cisco Systems recent heeft aangekondigd. Service providers en managers van bedrijfsnetwerken kunnen hun netwerken opwaarderen door hoge-snelheids verbindingen te bouwen tussen de switches in bijvoorbeeld datacentra, in het hart van het netwerk of tussen gebouwen op tientallen kilometers afstand van elkaar, steeds op basis van Ethernetprotocollen. Ook
1 Gigabit Ethernetlinks samenvoegen is mogelijk.Traditioneel is Ethernet een LAN-technologie. Door de komst van dit product is Ethernet nu ook bruikbaar voor metropolitan area netwerken (MAN) en wide area netwerken (WAN). Hierdoor zal 10 Gigabit Ethernet over 'dark fiber' een belangrijke applicatie worden voor service providers en voor grote bedrijven met meerdere vestigingen. Binnen storage area netwerken (SAN) maakt de 10 Gigabit Ethernet module apllicaties als servervrije gebouwen, datacentrum remote mirroring en disaster recovery mogelijk. Toepassingen zoals e-learning, content streaming en imaging/3D modeling, alsmede de AVVID-architectuur voor voice, video en integrated data worden ondersteund.

10 Gigabit Ethernet is gemakkelijker te managen dan bestaande oplossingen en maakt beter gebruik van de glasvezel, waardoor de 'cost of ownership' lager is.

###

Voor eventuele vragen naar aanleiding van deze aankondiging is Cisco's EMEA specialist Martin Patten beschikbaar voor telefonische interviews. Voor meer informatie of een interview, kunt u contact opnemen met DLV Public Relations, Harriët Messing, telefoonnummer 023-5542030 of mailto:info@dlvpr.nl .

Voor het volledige persbericht:
https://newsroom.cisco.com/dlls/prod_090501.html

Zoekwoorden:

Deel: ' Meer bandbreedte tegen lagere kosten '
Lees ook