Meer congressen in Leeuwarden en Friesland door ondernemersinitiatief


LEEUWARDEN, 20170427 -- Met een ondertekening door alle partners is de stichting Friesland Convention Partners officieel van start gegaan. Doel van Friesland Convention Partners is om meer nationale en internationale zakelijke evenementen en congressen naar Friesland te halen, met de focus op meerdaagse evenementen.

Friesland is redelijk nieuw op de MICE-markt (MICE: Meetings, Incentives, Congressen en Events). Sinds een aantal jaren zit er echter een stijgende lijn in het aantal congressen en zakelijke meetings in Friesland. Voorzitter Rob Lijzenga schrijft dit toe aan de actieve rol van een aantal ondernemers uit de zakelijke toeristische sector: “Voor 2017 en 2018 zijn al een aantal mooie congressen binnengehaald, met in totaal zo’n 7500 congresgangers en meer dan 11.000 overnachtingen”.

In samenwerking met Friese bedrijven en organisaties acquireert en informeert Friesland Convention Partners organisatoren van congressen en zakelijke evenementen onafhankelijk, professioneel en kosteloos over de mogelijkheden in Friesland. De stichting werkt nauw samen met Congres Bureau Friesland die de acquisitie en de uitvoerende taken voor de stichting verzorgt.

Sjoerd Feitsma, wethouder Gemeente Leeuwarden met Toerisme en Evenementen in portefeuille, is blij met het ondernemersinitiatief: “Dit initiatief uit de markt ondersteunen wij graag. Meer congressen betekent een enorme economische impuls voor Leeuwarden en voor Friesland, niet alleen voor de hotels en congreslocaties maar ook voor de middenstand en de overige horeca. Daarnaast zorgen ze natuurlijk dat ook de culturele sector profiteert, door in de arrangementen het culturele aanbod mee te nemen. Kortom: Friesland Convention Partners is een versterking van marketing, promotie én sales, waardoor we ook na 2018 onze positie op de MICE-markt uitbouwen”.

Naast een bijdrage van de gemeente Leeuwarden ontvangt de stichting inkomsten van de partners die commissie aan de stichting afdragen bij een boeking. De verkregen inkomsten zet de stichting weer in voor acquisitie en promotie met als doel: meer congressen en evenementen naar Leeuwarden en Friesland.


Deel: ' Meer congressen in Leeuwarden en Friesland door ondernemersinitiatief '


Lees ook