Meer dan 1 miljoen exemplaren van Windows 2000 verkocht

Resellers en klanten enthousiast over de kwaliteit van Windows 2000; aantal supportaanvragen blijft laag

Schiphol-Rijk/Brussel, 14 maart 2000 - Microsoft schat dat sinds de lancering, minder dan een maand geleden, wereldwijd inmiddels ruim 1 miljoen exemplaren van de besturingssystemen Windows 2000 Professional, Server en Advanced Server zijn verkocht. Dit aantal omvat de geschatte verkoopaantallen van resellers, retailers en PC-fabrikanten over de hele wereld. Microsoft moet nog de aantallen licenties tellen die zijn geleverd in het kader van grootschalige implementaties bij Microsoft's grootste klanten met een Enterprise Agreement. Microsoft Customer Support meldt dat het een lager aantal telefoontjes ontvangt per verkocht exemplaar dan met ieder voorgaand besturingssysteem van Microsoft, hetgeen aanduidt dat klanten zonder problemen upgraden naar Windows 2000.

"We zijn zeer blij met de positieve reacties van klanten op het Windows 2000-platform," zegt Steve Ballmer, CEO en President van Microsoft. "Het feit dat we zo snel het aantal van 1 miljoen hebben bereikt, getuigt van de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van Windows 2000. De inspanningen en feedback van klanten die het platform diepgaand hebben geëvalueerd binnen hun omgevingen en het nu uitrollen binnen hun gehele organisatie, zijn een belangrijke factor geweest bij het behalen van deze kwaliteit."

Het Microsoft Windows 2000 platform is bij uitstek geschikt voor de nieuwe generatie zakelijke automatiseringsoplossingen en voorziet in alle behoeften van klanten, uiteenlopend van laptops en desktops tot high-end, geclusterde servers. Met dit besturingsplatform kunnen organisaties hun bedrijf geschikt maken voor Internet, met een betrouwbare, beheerbare infrastructuur die geoptimaliseerd is voor zowel bestaande als nieuwe hardware.

Laag aantal supportaanvragen
Microsoft heeft slechts een zeer beperkt aantal supportaanvragen voor Windows 2000 ontvangen, gezien het aantal van 1 miljoen verkochte exemplaren. Deze beperkte vraag naar support is een duidelijk bewijs van de kwaliteit van Windows 2000 en duidt tevens aan dat de juiste organisaties het product aanschaffen, namelijk organisaties die de tijd hebben genomen om Windows 2000 uitvoerig te testen, in plaats van een consumentenpubliek. Microsoft houdt de feedback van klanten actief bij en zal er voor blijven zorgen dat deze optimaal kunnen profiteren van hun PC's en servers met Windows 2000.

Om klanten voortdurend te blijven voorzien van de supportinformatie die zij nodig hebben, wordt Product Support Services online (http://support.microsoft.com/directory/) voortdurend door Microsoft Customer Support bijgewerkt met de nieuwste informatie. Ook blijven de supportspecialisten van Microsoft Product Support Services (PSS) telefonisch ondersteuning verlenen.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Deel: ' Meer dan 1 miljoen exemplaren van Windows 2000 verkocht '
Lees ook