MEER DAN DE HELFT VAN DE INTERNETTERS SPEELT COMPUTERGAMES


HILVERSUM, 20121205 -- Meer dan de helft van de Nederlanders die actief zijn op internet heeft in het afgelopen jaar een computergame gespeeld. Dat is één van de conclusies uit het rapport ‘Videogames in Europe’ dat vandaag werd gepresenteerd door de Interactive Software Federation of Europe (ISFE).

Het rapport, dat beschikbaar is via de website van ISFE, geeft een actueel beeld van het consumentengedrag en de houding van internettende consumenten in Nederland ten opzichte van games, media in het algemeen en het leeftijdsclassificatiesysteem PEGI. Ook de rol van games in het gezin is onderzocht.

In het oog springende conclusies zijn onder andere dat 43% van de internettende Nederlands meer dan gemiddeld geïnteresseerd is in gaming, dat 45% van de ouders mét hun kinderen speelt en zeer positief is over de effecten van gaming voor hun kinderen.

Simon Little, Directeur van ISFE zegt ‘We zijn verheugd om de resultaten van zo’n groot onderzoek in zestien landen te kunnen presenteren. Het laat zonder meer zien dat gaming inmiddels een gevestigde vorm van entertainment is. Tegelijkertijd zien we snelle ontwikkelingen op het gebied van online en mobiel en gamers van alle leeftijden - mannen én vrouwen – die staan te popelen om bij te blijven’.


Deel: ' Meer dan de helft van de internetters speelt computergames '
Lees ook