NFO TRENDBOX BV

Meer dan de helft van de Nederlanders wekelijks on line

Amsterdam, 21 juni 2002 - Sinds 1995 houdt NFO Trendbox ontwikkelingen op en rond het internet bij. Ieder kwartaal wordt verslag gedaan van de bevindingen. Deze keer stond het bankieren via internet centraal. Het onderzoek is in juni 2002 uitgevoerd onder een representatieve steekproef van 500 Nederlanders van 16 jaar en ouder.

Voor het eerst in de geschiedenis is meer dan de helft (52%) van alle Nederlanders minstens 1x per week on line. Ter vergelijking, in 2001 was nog 41% van de Nederlanders wekelijks op internet te vinden. In totaal maakt tweederde van de Nederlanders (66%) wel eens gebruik van het internet. Dit percentage is al sinds enige tijd stabiel.

Opvallend is het dat internet door meer Nederlanders dan in 2001 vooral voor privé-zaken wordt gebruikt. In 2001 gaf nog 55% aan internet met name voor privé-doeleinden te gebruiken, medio 2002 is dat inmiddels 61%.
Een van de privé-toepassingen is het bankieren via internet. Inmiddels maakt 25% van de Nederlanders van 16 jaar en ouder gebruik van on line bankieren. Van de 25 t/m 34 jarigen die internet gebruiken bankiert zelfs meer dan de helft via internet. Internet bankieren is verder vooral in trek bij degenen die werken en een hoog inkomen hebben.

De helft van de internetbankiers doet on line zaken via de Rabobank. De on line-faciliteiten van ABN AMRO en de Postbank worden beide gebruikt door een kwart van degenen die hun bankzaken via internet regelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

NFO Trendbox
tel. 020 - 669 44 14

Gerton Poot
onderzoeksdirecteur
gerton.poot@nfoeurope.com

Of een bezoek brengen aan onze website: www.trendbox.nl

21 jun 02 14:17

Deel: ' Meer dan de helft van de Nederlanders wekelijks on line '
Lees ook