Gemeente Groningen

Persbericht

MEER-dorpen krijgen multifunctioneel centrum
23-07-2002

De vurige wens van tal van verenigingen in de MEER-dorpen wordt werkelijkheid, als het aan het college van B&W ligt. Er zijn namelijk plannen voor de bouw van een multifunctioneel centrum aan de Woldjerspoorweg in Engelbert. Daar zouden dan diverse activiteiten ondergebracht moeten worden ten behoeve van het rijke verenigingsleven in deze dorpen. De bouw van het complex gaat in totaal circa 1,6 miljoen euro kosten.

Centrum met meerwaarde
In de MEER-dorpen (Middelbert, Engelbert, Euvelgunne, Roode Haan) is een aantal partijen vanaf 1997 bezig met het oprichten van een multifunctioneel centrum. Hun lang gekoesterde wens lijkt nu realiteit te gaan worden. De nieuwbouw aan de Woldjerspoorweg zal de functie krijgen van multifunctioneel centrum ten behoeve van de MEER-dorpen. Vorig jaar heeft de gemeenteraad al besloten de grond naast de voetbalvelden ter beschikking te stellen voor de ijsbaan. Bovendien besloot de Raad eind mei 2002 de resterende financiën ter beschikking te stellen. Samen met de nieuwe ijsbaan en de bestaande voetbalvelden vormt het centrum straks een complex voor allerhande sociaal-culturele en sportieve activiteiten.

Huisvesting
Aanleiding voor dit initiatief waren de knelpunten op het gebied van huisvestiging van diverse partijen. Zo was het jongerencentrum The House dusdanig slecht van staat dat dit inmiddels is gesloopt. De huisvesting van peuterspeelzaal De Hummelhof" heeft een intensieve onderhoudsbeurt nodig, evenals de kleedkamers en de kantine van de voetbalvereniging. Het voormalig Groene Kruisgebouw aan de Olgerweg biedt te weinig ruimte voor het sociaal-culturele werk van de Stichting Welzijn. Het is de bedoeling dat de kinderopvang, die hier ook gevestigd is, op termijn eveneens naar het multifunctionele centrum verhuist. En verder hebben ook de Ouderenvereniging en de ijsbaanvereniging aanvullende huisvesting nodig.

Na de zomervakantie zal het stedenbouwkundig plan, dat is opgesteld ten behoeve van de bouw van het centrum, de inspraak ingaan.

Deel: ' MEER-dorpen Groningen krijgen multifunctioneel centrum '
Lees ook