gemeente utrecht

meer parkeerruimte voor fietsers in binnenstad

met het verwijderen van weesfietsen in de binnenstad van utrecht komen er meer parkeerplekken vrij voor fietsers. de opruimactie die eind augustus startte, is in de helft van de binnenstad uitgevoerd en nu al een succes met 609 verwijderde fietsen. het verwijderen van weesfietsen in de andere helft van de binnenstad start op as. dinsdag 18 oktober. in dezelfde week start de weesfietsenactie in het stationsgebied.

in de eerste helft van de binnenstad binnen de singels (wijk c, breedstraat, plompetorengracht, lange elisabethstraat, mariaplaats en springweg en de omliggende straten) zijn al 609 weesfietsen verwijderd. dinsdag 18 oktober start de gemeente met het verwijderen van de weesfietsen uit de andere helft van de binnenstad: nobelstraat, neude, janskerkhof, domplein, lange nieuwstraat, nieuwegracht en de omliggende straten. daar staan nu nog veel fietsen met een blauw label die komende week worden opgehaald. hierdoor komt er weer ruimte vrij voor fietsers om hun fiets te kunnen stallen.

stationsgebied
tegelijkertijd start de gemeente op maandag 17 oktober voor de vijfde keer met een weesfietsactie in het stationsgebied. alle fietsen in het oostelijk deel van het gebied worden komende week voorzien van een blauw label. de fietsen die na 28 dagen nog steeds een label hebben worden weggehaald. sinds 2009 zijn er in het stationsgebied al ruim 4500 weesfietsen verwijderd.

fiets weg? naar het fietsendepot!
de verwijderde fietsen zijn nog twee weken op te halen bij het gemeentelijk fietsendepot op kanaalweg 50. je kunt voor 12,50 je fiets ophalen, mits je de goede sleutel bij je hebt. fietsen die niet tijdig opgehaald zijn, worden opgekocht door 'fietspunt b.v'. meer informatie over deze actie is te vinden op de website www.utrecht.nl/fietsweg

Zoekwoorden:

Deel: ' Meer parkeerruimte voor fietsers in binnenstad Utrecht '


Lees ook