Afzender: m.wittenberg@hccnet.nl

Contactpersoon: Maaike Wittenberg

Meer programma's op stedelijke zender TV Utrecht

Datum: 5 september 2001

De stedelijke tv-zender TV Utrecht komt dit seizoen met een dagelijks programma over de stad Utrecht. Stadse zaken en stadse meningen staan in de schijnwerpers in het magazine 'Stadslicht'. De regionale tv-zender Kanaal 9 Utrecht wordt in hetzelfde 'huis' geproduceerd als TV Utrecht. Door een efficiënte samenwerking tussen TV Utrecht en Kanaal 9 Utrecht kan TV Utrecht dit jaar terugkomen met een dagelijks "stadsprogramma".

Vanaf maandag 10 september is 'Stadslicht' iedere doordeweekse avond te zien. Op maandag sport en evenementen. Op dinsdag, woensdag en vrijdag brengt TV Utrecht reportages en interviews over belangwekkende onderwerpen. Politieke thema's als de HOV-baan, culturele onderwerpen als het podiumklimaat in Utrecht, maar ook veel actuele zaken zullen het komende jaar zeker belicht worden. Op donderdag wordt in de stadsbus de mening van de Utrechters gevraagd over allerlei kwesties. U bent gewaarschuwd! De uitagenda is ook vast onderdeel van 'Stadslicht' op vrijdag. Op zaterdag kan de kijker vanaf 10.00 uur in het 'TV Utrecht Weekoverzicht' terugblikken op het belangrijkste nieuws en de leukste, interessantste reportages uit Utrecht.

TV Utrecht schenkt ook ruime aandacht aan cultuur en aan jongeren. Het jongerenmagazine 'Rauwkost' is elke dinsdag, zowel 's ochtends als 's avonds, te zien en wordt op zaterdag herhaald. In Rauwkost komen allerlei thema's aan de orde op het gebied van lifestyle, maatschappelijke ontwikkelingen en actualiteiten. 'Rauwkost' staat voor een heet opgediende mix van lef, contrast, beschouwing en een gezonde dosis humor. In 'Lava' wordt aandacht besteed aan het Utrechtse culturele leven in diverse aspecten, zowel kunst als kitsch, zowel professioneel als amateurs, zowel uitvoering als voorbereiding. 'Lava' is elke vrijdag te zien.

TV Utrecht biedt op zondag Utrechtse instellingen de mogelijkheid om zendtijd te huren in Open Kanaal TV. Migrantenorganisaties en religieuze groeperingen maken hier gebruik van, maar er worden ook specials over cultuur en Hollandse muziek uitgezonden. Daarnaast is eenmaal per maand de donderdag gereserveerd voor Open Kanaal TV. De Utrechtse gemeenteraad is dan rechtstreeks te volgen.

TV Utrecht

Hengeveldstraat 29

Utrecht

Telefoon: 030-2737007Deel: ' Meer programma's op stedelijke zender TV Utrecht '
Lees ook