Meer service door online videospreekuur bij Kempenhaeghe

PERSBERICHT

Meer service door online videospreekuur bij Kempenhaeghe

Heeze, juni 2016 –Kempenhaeghe kiest na een uitgebreide proefperiode voor Webcamconsult. Dit bedrijf levert het ziekenhuis een applicatie waarmee patiënten en artsen via een online spreekuur met elkaar kunnen beeldbellen. Kempenhaeghe zet hiermee binnen de patiëntenzorg een grote stap op het gebied van eHealth en maakt het contact tussen patiënt en arts of verpleegkundig specialist een stuk eenvoudiger.

Patiënten stellen een direct contact met hun arts erg op prijs, maar een bezoek aan het expertisecentrum kan belastend of tijdrovend zijn. Geregeld komt het voor dat een fysiek onderzoek niet nodig is tijdens een consult; tegelijkertijd kan een telefoongesprek te beperkt zijn. Voor deze gevallen zet Kempenhaeghe het online videospreekuur in.

Verhogen van service en kwaliteit

Projectleider Kempenhaeghe Marianne van Beers legt de voordelen van de nieuwe applicatie voor de patiënten van het expertisecentrum uit: “Vanwege onze derdelijns expertise zien we in Kempenhaeghe patiënten uit heel Nederland. Een persoonlijke afspraak maken is niet voor iedereen zomaar mogelijk. Patiënten moeten soms ver reizen of zijn vanwege hun aandoening beperkt in hun vervoersmogelijkheden. Om niets te missen in de onderlinge communicatie hebben we onze patiënten graag in beeld. Het videoconsult zorgt er in die gevallen voor dat onze specialisten de patiënt toch kunnen zien.”

Mogelijkheden videoconsult

Met de applicatie van Webcamconsult maken patiënten op een afgesproken tijdstip contact door in een uitnodigings-e-mail een persoonlijke en beveiligde hyperlink te openen. De arts of verpleegkundige ziet of de patiënt in de virtuele wachtkamer zit. Marianne van Beers: “Patiënten krijgen na een eerste intakegesprek in Kempenhaeghe de mogelijkheid tot een videoconsult. Via een link krijgen ze maximaal een half uur van tevoren toegang tot hun webcamconsult. Er kunnen ook meerdere personen deelnemen aan het videoconsult. Dit is bijvoorbeeld handig bij kinderen met gescheiden ouders of bij verzorgers van verstandelijk of lichamelijk beperkte patiënten. Dat zorgt ervoor dat onze kennis uit de eerste hand bij hen terechtkomt en dat patiënten hun verhaal niet twee keer hoeven te vertellen. Met een videoconsult is er face-to-face contact zonder dat er een lange reis gemaakt hoeft te worden”. Bij Kempenhaeghe leggen de zorgverleners via hun desktop een beveiligde verbinding met de patiënt. Daar hebben ze alle relevante patiëntinformatie bij de hand en die kan ook gedeeld worden met de patiënt. Op deze manier zijn zij in staat duidelijk met hun patiënt te communiceren en hen zo goed mogelijk te informeren. Daarnaast kan het videoconsult eenvoudig aan het patiëntendossier worden toegevoegd.”

Deel: ' Meer service door online videospreekuur bij Kempenhaeghe '


Lees ook