Meerderheid leest privacyvoorwaarden mobiele applicaties niet


UTRECHT, 20150330 -- Iedereen hecht waarde aan privacy, toch wordt er erg veel risico genomen op het gebied van mobiele privacy, meldt Simonly.org. Maar liefst 52 procent leest de privacyvoorwaarden niet door voordat ze een applicatie downloaden, 34 procent heeft geen pincode op hun smartphone en 35 procent download applicaties van onveilige bronnen.

Risico’s mobiele privacy

Op het gebied van mobiele privacy nemen mensen veel risico. Ze gebruiken onbeveiligde, openbare WiFi-netwerken, bezoeken onbekende websites op hun smartphone en laden hun toestel op bij openbare oplaadpunten. Dit blijkt uit een onderzoek van het mobiele beveiligingsbedrijf Lookout onder 1000 smartphonegebruikers. Meer dan de helft van de respondenten, 52 procent, leest de privacy voorwaarden niet door voordat ze een applicatie downloaden, 34 procent heeft geen pincode op hun smartphone en 35 procent download applicaties van onveilige bronnen. Deze acties lijken misschien onschuldig, maar verhogen wel de kans op diefstal van de smartphone en de informatie die hierop staat.  

Privacygevoelige informatie

Veel mensen vergeten hoeveel gevoelige informatie er op hun smartphone staat. Wanneer een smartphone gehackt wordt kan dit zowel zakelijk als persoonlijk grote problemen opleveren, mensen slaan namelijk steeds meer zakelijke en persoonlijke gegevens op op  hun smartphone. Als een hacker toegang krijgt tot een telefoon, kan hij ook toegang krijgen tot de e-mail, bankrekeningen en overige applicaties en websites waarvoor een login gebruikt wordt.

Simonly.org raadt smartphonegebruikers aan om in ieder geval een pincode of een wachtwoord in te stellen en om op openbare netwerken online shoppen en het gebruik van e-mail of sociale media te beperken. Ook is het verstandig om browsergeschiedenis regelmatig te verwijderen en locatievoorzieningen uit te schakelen. Op mobiele telefoons worden tegenwoordig veel belangrijke gegevens opgeslagen, deze apparaten vereisen dan ook net zo veel bescherming als pc's en laptops.


Deel: ' Meerderheid leest privacyvoorwaarden mobiele applicaties niet '
Lees ook