Meeste incidenten backpacken in Australië


UTRECHT, 20160714 -- Backpacken wordt een steeds populairdere manier van reizen, vooral onder avontuurlijke reizigers met een beperkt budget. Deze reisstijl gaat echter ook gepaard met gevaren. Reisverzekering.net zocht uit welke gevaren dit precies zijn, en waar ter wereld backpackers in de meeste problemen komen.

Vaak worden backpackers gewaarschuwd voor de gevaren van reizen in Zuid-Amerika. Onder andere de macht van drugkartels, politieke instabiliteit en diefstal zijn redenen waarom het reizen in bepaalde gebieden, waaronder Zuid-Amerika, wordt afgeraden. Dit negatieve beeld van reizen in deze regio wordt ondersteund door recentelijk onderzoek waaruit blijkt dat van de 50 gevaarlijkste steden ter wereld, er 41 in Zuid-Amerika liggen. Een ander onderzoek gaat echter in tegen het idee dat Zuid-Amerikaanse regio’s zo gevaarlijk zouden zijn met een genummerde lijst van de gevaarlijkste landen ter wereld. Het eerste Zuid-Amerikaanse land op deze lijst komt op plek 17, en wordt in de top 50 vergezeld door 3 andere Zuid-Amerikaanse landen.

Hoewel Zuid-Amerika dus vooral bekend staat als een gevaarlijke regio wanneer het op backpacken aankomt, blijkt uit onderzoek van Reisverzekering.net dat het recentelijk vooral Australië is waar backpackers in de problemen komen. Naast de gevaarlijke dieren en het soms ruige landschap, is ook criminaliteit een steeds groter wordend probleem. De slachtoffers van criminelen zijn steeds vaker buitenlandse toeristen tussen de 15 en 24 jaar (drie keer zoveel als oudere toeristen), blijkt uit onderzoek. Doordat criminelen dus steeds vaker buitenlandse toeristen als doelwit hebben, en het aantal Nederlandse backpackers in Australië elk jaar weer toeneemt, is het land in vergelijking met voorgaande jaren minder veilig geworden voor de rugzakavonturier.

https://www.reisverzekering.net/backpacken-australie-relatief-onveilig/


Deel: ' Meeste incidenten met backpacken gebeuren in Australië '
Lees ook