Meeste singles teleurgesteld in Tinder


OOSTERHOUT NB, 20161202 -- Er zijn weinig singles te vinden die nog nooit een datingprofiel hebben aangemaakt op Tinder. Maar liefst 97 procent van de vrijgezellen heeft wel eens gebruik gemaakt van deze datingapp. Maar erg tevreden zijn ze er niet over. Bijna 80 procent van de singles is teleurgesteld zo blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl.

Dates in real life
Nu de kerstperiode nadert zijn veel singles zich er sterker van bewust dat ze zonder partner door het leven gaan. Voor velen reden te meer om zich in te schrijven bij een datingsite of datingapp zoals Tinder. Van alle singles die zich daar inschrijven (97%) leidt het bij twee derde van singles ook daadwerkelijk tot dates in ‘real life’. Het aantal verkregen dates via Tinder varieert bij de geënquêteerde van 0 tot meer dan 20, maar bij bijna dertig procent van de ondervraagden gaat het om 2 tot 4 dates en bij nog eens ruim een kwart staat de teller op tussen de 5 en de 10 dates.

Verwachtingen
Ook de verwachtingen van Tinder variëren nogal. Waar de een alleen maar wil flirten (3%), op zoek is naar een potje vrijblijvende seks (2%) of een ego boost nodig heeft (2%) gaat de ander op zoek naar een leuke date (40%) of wordt er zelfs een serieuze relatie nagestreefd ( 53%). Helaas komt hier in de praktijk niet zoveel van terecht. Want bijna 80 procent van de ondervraagde singles laat Singlessite.nl weten niet te hebben gevonden wat men zocht. Ondanks de teleurstelling zou de helft Tinder nog wel aanbevelen bij vrienden en vriendinnen.

Top 7 Tinder associaties
Hoewel de verwachtingen en ervaringen met Tinder uiteenlopen is er na gebruik van de datingapp wel een andere perceptie ontstaan bij de singles. Op de vraag waarmee men Tinder nu associeert komt het volgende top 7 lijstje naar voren:

1 Vleeskeuring (22%)
2 Laagdrempelige manier van daten (20%)
3 Datingapp voor mensen op zoek naar seksdates (18%)
4 Grappige manier om nieuwe contacten te leggen (15%)
5 Goed voor je ego maar geen relatiemateriaal (12%)
6 Handige en fijne datingapp voor singles (7%)
7 Leuk om te flirten maar niet om te daten (6%)

Dit onderzoek werd uitgevoerd door online magazine Singlessite.nl onder 975 singles M/V waarvan 70% vrouw en 30% man. Het opleidingsniveau van de ondervraagden bestaat uit 55% HBO/WO, 43% MBO en 2% LBO.


Deel: ' Meeste singles teleurgesteld in Tinder '
Lees ook