Meester-schilder Geert Jan Jansen en werelds duurste schilderij


Meester-schilder Geert Jan Jansen schenkt versie van duurste schilderij ooit aan het goede doel

MAASTRICHT, 20070307 -- Ook dit jaar toont Geert Jan Jansen gelijktijdig met de TEFAF (van 9 t/m 18 maart 2007) een grote collectie internationale kunstwerken in het Kasteel De Hoogenweerth te Maastricht.

In 2006 verbraken de internationale veilinghuizen verkooprecords met de volgende Big Five, samen goed voor een opbrengst van bijna 600 miljoen dollar:
1. Jackson Pollock, No. 5 (1948), $ 140 M
2. Picasso, Le Rve (1932), $ 139 M
3. Gustav Klimt, Portret Anna Bloch-Bauer I (1907), $ 135 M
4. Picasso, Dora Maar au chat (1911), $ 95 M
5. Gustav Klimt, Portret Anna Bloch-Bauer II (1912), $ 88 M
Een extra versie van deze vijf schilderijen is tijdens de komende expositie te bezichtigen.

Ook een schitterende versie van `Maya met haar pop' is op Kasteel De Hoogenweerth te zien, het beroemde schilderij van Picasso dat op 28 februari 2007 gestolen werd bij zijn kleindochter in Parijs.

Een bijzonder moment tijdens de exclusieve voorbezichtiging op donderdag 8 maart (voor pers en genodigden) is de schenking van een extra versie van de Jackson Pollock No 5 aan de Villa Bon Dia stichting.

De overhandiging vindt plaats om 16.00 uur op het Kasteel. Hiervoor komen Prof. Dr. Hugo Heymans van het AMC kinderziekenhuis en Gerard van den Tweel van de Stichting Vrienden van Villa Bon Dia met een delegatie (per helikopter) naar Maastricht om het schilderij van Geert Jan Jansen in ontvangst te nemen.

Op 15 november 2007 wordt het doek op het jaarlijkse gala diner van de Stichting Villa Bon Dia (op basis van een spontane veiling) te koop aangeboden. De Jackson Pollock No 5 is het duurste schilderij ooit op de internationale markt verkocht; geen Rembrandt of Van Gogh heeft ooit zoveel opgebracht. De verwachting is dan ook dat de opbrengst substantieel zal zijn.

Om het kasteel goed te vinden zijn tien routeborden en zestig driehoeksborden geplaatst met support van de Gemeente Maastricht.


Locatie:
Kasteel de Hoogenweerth
Hoge Weerd 2
6229 AM Maastricht


Deel: ' Meester-schilder Geert Jan Jansen en werelds duurste schilderij '
Lees ook