Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-03-2003

Televisie
OPGELICHT
Uitzending donderdag 27 maart
Nederland 2 ­ 22.00 uur

Meesteroplichter 'diamanten adje' in opgelicht

Ad Lagerwaard, de Hagenaar die in de jaren negentig bekendheid kreeg als oplichter 'Diamanten Adje', is donderdag 27 maart de hoofdpersoon in het TROS-programma OPGELICHT. Het programma belicht de activiteiten van het omstreden castingbureau Holland Movies, dat gerund wordt door de vriendin van Lagerwaard. Diezelfde vriendin was destijds ook betrokken bij Albeco, het beleggingsfonds in diamanten dat uiteindelijk een zeepbel bleek en beleggers met een miljoenenstrop achterliet. Ruim 21 miljoen gulden verdween.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat meesteroplichter 'Diamanten Adje' weer terug is aan het front, opperen enkele betrokkenen in de uitzending. Al zou het dit keer niet gaan om diamanten, maar om drie Nederlandse speelfilms. Holland Movies werft op grote schaal figuranten voor films die vanaf deze zomer zouden moeten worden geproduceerd. Degenen die zich aanmelden, betalen vooraf 45 euro. Kenners van de filmwereld, filmdistributeurs en andere castingbureau's weten echter niets van mogelijke door Holland Movies geproduceerde films. Het is bovendien hoogst onwaarschijnlijk dat een nieuwe producent binnen uiterst korte tijd drie werken op de beperkte Nederlandse markt zou weten af te zetten.

OPGELICHT brengt de praktijken van Holland Movies in kaart en schetst aan de hand van gedupeerden en Lagerwaard-kenners (waaronder Telegraaf-journalist Emile Bode en Albeco curator Overes) een portret van 'Diamanten Adje'. Daaruit blijkt dat zijn eerste wetsovertreding al ver vóór de Albeco-affaire lag. Bovendien sprak OPGELICHT als eerste programma met C. van O., de vriendin van Lagerwaard.

Deel: ' Meesteroplichter 'diamanten adje' in opgelicht '
Lees ook